Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pixel Experience-test (Android 13): duidelijk

Iets meer dan twee maanden sinds de Pixel 7 en nu is het tijd om de balans op te maken en u ons volledige overzicht te geven van wat de belichaming zou moeten zijn van Android 13: Googles Pixel Experience.

Android’s iOS is de zuiverste versie van Android, zelfs voor enkele van de meest ervaren… er is geen gebrek aan bemoedigende kwalificaties om over te spreken.Android 13 De Pixel Methode, of liever zoals Google het noemt, de Pixel Experience. Na 2 maanden gebruik, zijn ze allebei aan Pixel 7 Van de Pixel 7 ProHier is een volledige opmerking voor degenen die misschien aarzelen om naar Google te gaan.

Visueel en ergonomie

Het meest interessante aspect van Android 13 op Google-telefoons is sindsdien Android 12de totale uniciteit die deze interface biedt.

Al omdat Google, in tegenstelling tot de rest van de wereld op Android, hier verantwoordelijk is voor alle essentiële apps. Het resultaat: je hoeft niet meerdere accounts in te voeren, gewoon een simpel Google-account en alles werkt meteen. Deze eenvoudige en probleemloze bediening zorgt ervoor dat sommige mensen zeggen dat hun Pixel-ervaring een beetje afwijktiOS van Android.

Deze indruk van een samenhangend geheel komt nu ook voort uit een zeer uniforme visual, waar alles wordt uitgeplozen materiaal u Met lichte kleuren en rondingen, waarbij alle kleuren uit het behang vloeien, kortom een ​​beetje esthetisch genot.

Vloeibaar, maar niet altijd praktisch

Als we het hebben over de Google Pixel-interface, is het eerste woord dat vaak naar voren komt “liquiditeit “Want ja, de Pixel Experience is een van die zeldzame Android-interfaces die geen last heeft van plotselinge vertragingen of schokkerige animaties. Het enige andere voorbeeld dat in me opkomt is Oppo’s ColorOS dat in de buurt komt. Er is bijna een vorm van nuchterheid, een afwezigheid van overmaat , in deze animatie doet dat niet veel.

Sommigen zullen het soms een beetje traag vinden, want aangezien alles terug moet stuiteren voor zelfs maar de geringste actie, kunnen we spijt krijgen van een kleine terugslag. Het blijft echter heel organisch en daarom minder frustrerend dan leuk op dagelijkse basis.

We kunnen ook een aantal handige dingen pinnen, zoals nieuwe internettegels waarvoor je dubbel moet tikken om je wifi te beheren of zelfs een bedtijd begraven op de bodem van je ‘ Digitaal welzijnInstelling is echter nodig omdat u hiermee kunt deactiveren altijd beschikbaarde nacht. Ik had ook grote moeite met vinden gesplitst scherm Wat me opdroeg om op het pictogram van de app boven aan het venster in Taakbeheer te klikken. Klinkt dit ingewikkeld voor je? Ja dat is zo.

Bugs altijd

Het is duidelijk dat deze zeer vloeiende animaties en de afwezigheid van overflow twee grote sterke punten van de Pixel zijn die ervoor kunnen zorgen dat alles lijkt te werken zoals het hoort. Dit omvat niet de vele fouten die de ervaring kunnen verstoren. Natuurlijk kunnen we zeggen dat deze bugs de gebruikerservaring kunnen ondermijnen wanneer een ander er helemaal niet door wordt beïnvloed, maar als je bedenkt hoe vaak er ernstige zorgen om ons heen zijn, moeten we erover praten.

start de.. start de.. start de Pixel 6 Onder Android 12 volgde in de maanden daarna een reeks min of meer vervelende bugs. Wat betreft de Pixel 7 en Android 13 waar we het hier over hebben, de versie is schoner. Aan de andere kant zijn er minstens twee van ons op de redactie die een blokkerende bug hebben ervaren waardoor we de zogenaamde moeilijk opnieuw. Zelf zat ik heel rustig rechts achter het scherm een ​​serie op Netflix te kijken bevriezen . Het geluid bleef draaien, maar de telefoon was helemaal niet te bedienen.

Hier is het verhaal van mijn college Omar:

Ik was op Chrome, en ik weet niet welke site, het is gewoon gecrasht. Het lukt me om het thuis te krijgen, maar het blijft crashen, met een bevroren scherm. Ik probeer te vergrendelen en ontgrendelen om iets te laten gebeuren. De telefoon wordt vergrendeld, maar kan vervolgens niet worden ontgrendeld. Hij antwoordt nergens meer op. Ik laad het op om weer iets af te spelen, maar geen animatie. Niets helpt, het is onbruikbaar. ik moestmoeilijk opnieuwZodat alles in orde is.

Laten we duidelijk zijn, het is slechts een blokkerende fout in twee maanden gebruik en de rest van de tijd komen de fouten niet als vervelend over. Het is zeker niet ongewoon om problemen met de weergave van de interface te hebben, zoals overlappende elementen of een geblokkeerd vergrendelscherm. Maar in de regel is er geen fout die bestand is tegen een snelle stand-bymodus gevolgd door ontgrendelen.

READ  De SpaceX Dragon-capsule vermeed ternauwernood ruimtepuin

Kenmerken: Een echt klein extraatje

De echte deal met Pixels is waarschijnlijk hier. Als jij het type bent dat waarde hecht aan het ontvangen van nieuwe functies vóór alle anderen, dan is de Pixel Experience zeker iets voor jou. Dit is wat het zo’n hoge waardering geeft voor populariteit onder nerds, nerds of andere tech-enthousiastelingen met welke naam dan ook die volgens jou het meest geschikt is.

Nog recenter, in december 2022, heeft Google een heleboel nieuwe functies aan zijn interface toegevoegd, zonder extra kosten of grote Android-updates. de vpn Van Google Recent Toegevoegd bijvoorbeeld, zonder dat u zich hoeft aan te melden Google One. Het blijft echter beperkt tot het versleutelen van uw gegevens en geeft u geen toegang tot geografisch geblokkeerde inhoud.

En dus hebben we gezien dat enkele superpraktische integraties voor het eerst de pixels raakten, zoals de integratie Google wallet Op het vergrendelscherm (handig voor vliegtickets) of automatische ondertiteling voor stille video’s.

In de nieuwe functies van Android 13 is er toegang tot gezichtsherkenning (alleen op Pixel 7) of beheer meldingen inAbonnementwat betekent dat elke geïnstalleerde app om uw toestemming zal vragen voordat u wordt gebombardeerd met meldingen.

Sterker nog, sommige van de nieuwe functies zijn momenteel gereserveerd voor de Google Pixel en zijn ronduit verbluffend. luisteren Zo leer je bijvoorbeeld over livemuziek Het gaat om je heen, als een automatische Shazam. De lay-out van de zoekbalk onderaan het scherm is een echt pluspunt, zoals “proberen is maken”. Als je er eenmaal aan gewend bent, ontbreekt het vaak in andere systemen.

READ  Boursorama: Online bankieren biedt € 80 gratis en onvoorwaardelijk

Laten we ook de simultaanvertaling noemen die rechtstreeks in het toetsenbord of de voicerecorder is ingebouwd en die een directe transcriptie van de gesprekspartner kan bieden. de magische gum of mogelijkheid Onmiddellijk een beeld verbrijzelen. Dit alles maakt het gebruik van de Pixel rijker.

Toegankelijkheid

We hebben ze hierboven al genoemd, maar Google voegt heel vaak zijn aandeel aan nieuwe functies toe. Zelfs als we het niet zelf schrijven, is het ook interessant om te zien dat de Californische gigant veel zorg besteedt aan zijn toegankelijkheidsopties, naast het benadrukken ervan in zijn interface.

Beschikbaar in een speciaal menu in de root van Instellingen, er is een duidelijk en leesbaar menu met veel opties. Simultaanvertaling, directe transcriptie of een vergrootglas spelen een prominente rol.

Opmerkelijke nieuwigheid dit jaar:Snel kaderDat deel uitmaakt van alle audiohulpmiddelen voor blinden, helpt je een selfie in te kaderen door je te begeleiden met kleine audiosignalen.

compatibele smartphones

Compatibele smartphones zijn de Google Pixel die nog profiteert van grote updates van de fabrikant.

Helaas is Google op zijn nieuwste telefoons beperkt tot Drie jaar grote updates. Ter compensatie geeft de fabrikant, die we ons herinneren zorgen voor Android-ondersteuning, vijf jaar beveiligingspatches op.