Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee doden in Makeni, de grootste brand van het jaar die alles op zijn pad vernietigt

gevoed door Harde windHuizen werden verwoest en duizenden mensen moesten evacueren. Het ‘Makni’-vuurde grootste van het jaar in CaliforniëMeer dan 20.638 hectare Klamath National Forest, nabij de stad Yreka in het noorden van de staat, is al vernietigd. Zondagavond zei de brandweer van CalFire dat het zijn opmars door de droge gebieden van de westelijke Amerikaanse staat voortzette.

Het Sheriff’s Office van Siskiyou County maakte maandag bekend dat de lichamen van twee mensen die zijn omgekomen zondagochtend in een verkoolde auto zijn gevonden. Sheriff Jeremiah LaRue vertelde ABC-televisie dat brandweerlieden dachten dat ze werden ingehaald door snel bewegende vlammen toen ze probeerden te ontsnappen.

McKinney is de belangrijkste natuurbrand sinds het begin van het jaar in Californië, dat deze zomer al door verschillende andere branden is getroffen. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdag de noodtoestand uit en zei dat de brand “huizen had verwoest” en “de kritieke infrastructuur bedreigde” sinds de brand op vrijdag uitbrak.

Volgens de hulpdiensten van de gouverneur van Californië hebben meer dan 2.000 inwoners de opdracht gekregen om te evacueren, de meesten in Siskiyou County. Bewoners van de omliggende gebieden moeten bereid zijn om te vertrekken indien nodig. Aarzel niet om te evacueren’, twitterde de burgemeester.

Ongeveer 650 mensen om de brand te blussen

Larry Castle, een inwoner van Yreka, vertelde de krant: Sacramento B Hij en zijn vrouw pakten wat spullen in en namen hun drie honden mee voordat ze het gebouw voor de nacht verlieten. Andere branden in de afgelopen jaren hebben hen geleerd dat de situatie “zeer, zeer gevaarlijk” kan worden.

READ  Britse journalist zei dat koningin Elizabeth II "verontrust en teleurgesteld" was omdat ze COP26 niet bijwoonde

Volgens de National Bushfire Coordination Group kwamen zondag bijna 650 mensen tussenbeide om de brand te blussen. Het brandseizoen in Californië, een staat met een aanhoudende droogte, zal naar verwachting enkele maanden duren. In de afgelopen jaren zijn Californië en andere delen van het westen van de Verenigde Staten verwoest door snelle en grote branden als gevolg van de opwarming van de aarde.