Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kosovo vertraagt ​​de inwerkingtreding van nieuwe regels aan de Servische grens

Deze bases zorgden voor spanningen in het noorden van het land.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Op maandag 1 augustus heeft de regering van Kosovo besloten de inwerkingtreding van nieuwe regels aan de grens met Servië een maand uit te stellen. Ze hadden zondag voor spanningen gezorgd in het noorden van het land, waar een Servische minderheid woont. Er werden barricades opgeworpen en er werd geschoten op de politie. De nieuwe regels, die maandag van kracht zouden worden, stellen dat iedereen die Kosovo binnenkomt met een Servische identiteitskaart een tijdelijk document heeft terwijl hij in het land is.

Pristina gaf Kosovaarse Serviërs ook twee maanden de tijd om de Servische kentekenplaten op hun voertuigen te vervangen door die van de Republiek Kosovo. Premier Albin Kurti zei zondag dat het een maatregel van wederkerigheid was, voor zover Servië – dat de onafhankelijkheid van zijn in 2008 uitgeroepen voormalige provincie met een Albanese meerderheid niet erkent – de toetreding van Kosovo tot zijn grondgebied beantwoordt.

De Servische president Aleksandar Vucic zei zondag in een toespraak tot de natie dat de situatie in Kosovo niet heeft plaatsgevonden ‘Het was nooit ingewikkeld’ Voor Servië en Serviërs die daar wonen. van zijn kant, Albin Corti Beschuldigd Servische president laten we lanceren “probleem”. “De komende uren, dagen en weken kunnen moeilijk en problematisch zijn.”De premier van Kosovo schreef op Facebook.