Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee jaar gesloten, Paaseiland weer open voor toerisme

De eerste bezoekersvlucht arriveert naar verwachting donderdag op Chileens grondgebied. Voordat de pandemie begon, werd het jaarlijks door ongeveer 160.000 mensen bezocht.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

De beroemde kolossale beelden van Paaseiland Moi zullen opnieuw het geknetter van de camera’s horen. Het Chileense grondgebied, verloren in het midden van de Stille Oceaan, is maandag 1 augustus weer open voor toeristen na twee jaar strikte beperkende maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. En de ondersecretaris van het Ministerie van Lokale Pers, Veronica Konzi, vertelde de media dat de eerste vlucht van de toeristen, van wie de meeste waren geboekt vóór het uitbreken van de epidemie begin 2020, donderdag zal landen op Hanga Roa International Airport, de hoofdstad van het eiland.

Vóór de epidemie ontving dit eiland ongeveer 160.000 toeristen per jaar, met twee vluchten per dag, voor ongeveer 7.000 permanente inwoners. “We moeten het eiland openen, maar we moeten het veilig doen.”zei Veronica Konzi. De heropening zal geleidelijk gebeuren. Er zullen slechts twee vluchten per week zijn en alleen mensen die bekend zijn met hun vaccinatieschema en die binnen 24 uur een negatieve PCR-test indienen, mogen het eiland bezoeken.

In oktober 2021 werden bewoners uitgenodigd om te stemmen over de heropening van het eiland in januari. De Nee-partij won 67% van de uitgebrachte stemmen, maar minder dan 20% van de bevolking ging naar de stembus.