Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee doden en zes gewonden bij schietpartij in Ottawa

Twee doden en zes gewonden bij schietpartij in Ottawa

Volgens de politie brak er geweervuur ​​uit op de parkeerplaats van een receptie waar een bruiloft plaatsvond, zonder dat er nog een specifieke oorzaak was.

De politie, die geen aanwijzingen uitsluit, zei dat zaterdagavond in Ottawa twee mensen zijn omgekomen en zes gewond zijn geraakt bij een vuurgevecht op de parkeerplaats van een receptie waar een bruiloft plaatsvond. “Ik hoorde snel schieten en schreeuwen, daarna was er stilte voordat er nog minstens vijftien of zestien kogels werden afgevuurd.Nico, 28, vertelde AFP, die zijn achternaam niet wilde onthullen. De politie van Ottawa zei dat twee mannen van 26 en 29 jaar, die in Toronto woonden, werden gedood. Ze voegde eraan toe dat Amerikanen tot de zes gewonden behoorden, en voegde eraan toe dat hun leven niet in gevaar was.

De schietpartij vond plaats om 22.21 uur (lokale tijd) op de parkeerplaats van een congrescentrum in het zuiden van de stad, waar tegelijkertijd twee afzonderlijke bruiloften plaatsvonden. “Het was chaos. Mensen vluchtten alle kanten opDe getuige vervolgde en voegde eraan toe dat de politie snel en in grote aantallen ter plaatse was. De politie deed dat nietNiets‘Als bewijs dat bevestigt of aangeeft dat de schietpartij een haatmisdaad is’gerelateerd aan ras of religieuze overtuigingPolitie-inspecteur Martin Groulex vertelde AFP. “Maar we sluiten deze optie niet uit“, hij voegde toe.

Verschillende Canadese steden hebben de afgelopen jaren een duidelijke toename van wapengeweld gezien met schietpartijen.steeds frequenter“, aldus de Canadese regering. Sinds 2009 heeft het land een toename van 81% in gewelddadige vuurwapencriminaliteit gezien.

READ  Extinction Rebellion dicht gaten in de baai om de consumptie ervan te midden van droogte aan de kaak te stellen