Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De metro zonk en de wegen waren afgesneden.. indrukwekkende beelden van de overstromingen in Spanje

De metro zonk en de wegen waren afgesneden.. indrukwekkende beelden van de overstromingen in Spanje

In Spanje viel zondag zware regen over een groot deel van het land, als gevolg van een bekend fenomeen in het land genaamd ‘Dana’, wat ‘geïsoleerd laag met hoge niveaus’ betekent. Madrid en Baskenland blijven alert.

Wegen waren afgesloten, steden werden in quarantaine geplaatst, mensen moesten binnen blijven… Een groot deel van Spanje kreeg dit weekend te maken met hevige regen, ook op de Balearen. En die overstroming zal maandag opnieuw aanhouden, met vijf gemeenschappen Geel regenalarm achtergelaten door Aemet, de Nationale Weerdienst. Dit zijn Madrid, Castilië-Leon, Castilië-La Mancha, Baskenland en Rioja.

Er werd aangekondigd dat het verkeer van de lange- en middellangeafstandstreinen van de AVE-lijn Madrid-Andalusië en Madrid-Toledo is stopgezet vanwege de zware regenval in de provincie Toledo. El Pais. En de vervoerder, Renfe, kondigde aan dat de lijnen de hele dag zouden worden hersteld.

Dit is een bekend fenomeen in Spanje, genaamd dana, wat ‘geïsoleerde depressie met hoge niveaus’ betekent, wat, zoals Emmett uitlegt, leidt tot ‘aanhoudende en algemene regenval, plaatselijk krachtig of zeer krachtig, met stormen, over het hele grondgebied, behalve in de regio’s. Canarische Eilanden”.

Er worden twee mensen vermist

In Madrid kregen alle inwoners een waarschuwing van de Civiele Bescherming op hun mobiele telefoon, met de mededeling dat ze niet in de auto moesten stappen als dat niet nodig was en thuis moesten blijven. Sommige inwoners van Madrid, die in de metro zaten, plaatsten indrukwekkende video’s van water dat in de treinen lekte.

Op de wegen, waarvan sommige dicht bij rivieren lagen, veroorzaakte de regen hevige overstromingen, waarbij voertuigen soms door stortvloeden werden weggevaagd. De wegen waren urenlang onbegaanbaar.

READ  Het balkon van een kerk vol gelovigen stortte midden in de mis in: het aantal slachtoffers liep in de tientallen

Ook de wedstrijd tussen Atletico Madrid en Sevilla, die zondagavond vroeg op het programma stond in het Civitas Metropolitano, is uitgesteld. vanwege slechte weersomstandigheden.

volgens El PaisEr werden twee mensen vermist in de gemeenschap van Madrid en er werden 1.257 incidenten geregistreerd.

Zware regen in Toledo

In de regio Castilië-La Mancha werd ook de stad Toledo zwaar getroffen, waarbij veel onweersbuien op sociale netwerken werden geplaatst. En in één verbluffende video is een dreigende grijze wolk te zien die de stad omringt.

Ook vielen er op zondag hevige regenbuien over de stad, die tot hevige overstromingen leidden, omdat het water zich vermengde met modder. Sommige automobilisten lijken vast te zitten.

Dat maakte de gemeenteraad maandagochtend bekend. op TwitterEn dat de busdienst is gestopt en dat parkeren in sommige gebieden gratis zal zijn. Openbare parken blijven gesloten, evenals gemeentelijke sportvoorzieningen en openbare zwembaden.

De belangrijkste artikelen