Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TV: Een drama laten vallen tijdens het filmen van de show… Na acht jaar blut te zijn geweest in Argentinië, eisen families eindelijk gerechtigheid

Op 9 maart 2015 veranderde de opnames van het avonturenspel “Dropped” in Argentinië in een tragedie: twee helikopters kwamen in de lucht met elkaar in botsing, waarbij tien mensen om het leven kwamen, waaronder drie hooggeplaatste Franse atleten.

Gepland voor uitzending in de zomer van 2015 op TF1, zag “Dropped” nooit het daglicht. Het filmen stopte plotseling nadat twee helikopters met verschillende Franse atleten, waaronder navigator Florence Arthaud, bokser Alexis Vastien en zwemmer Camille Moffat, neerstortten. De laatste zou in afgelegen gebieden worden gedropt en uitgedaagd om in minder dan 72 uur terug te keren naar de “beschaving”.

Een mogelijk proces na de aanklachten wordt ook verwacht, in februari 2019 voor de Zweed Peter Hojbjerg, “verantwoordelijk voor de beveiliging tijdens het filmen” en in oktober 2020 voor Nicholas Roussel, de productiemanager van de show. Acht jaar na de dag na het ongeval spraken de families van de slachtoffers over het onderwerp: “Niets is vergeten, we wachten op proces.”

Lees ook:
VIDEO – Dodelijke helikoptercrash: onze helden Florence Arthaud, Camille Moffat, Alexis Vasten en 7 anderen komen om in Drop Group

Verenigd in drama brachten de nabestaanden een video uit ter gelegenheid van deze rampzalige verjaardag: “Hij was mijn broer”, “Hij was mijn zoon”, “Hij was mijn man”, zeiden ze in dit verontrustende bericht.

“Het is belangrijk dat we antwoorden hebben op verdriet (…) We moeten toegang hebben tot enkele feiten, feiten die we gerechtelijk zullen noemen en niet de waarheid van wat er echt is gebeurd. In het verleden”, legt Valerie Gaignard, president van de Dropped Victims Association, op BFM-TV.

READ  Florent Bagni heeft kanker en is "een beetje moe": nieuwe ontdekkingen over zijn gezondheid

“Er is aan niets gedacht voor de veiligheid.”

De Franse magistraten die met het onderzoek waren belast, benadrukten het feit dat de producenten het budget voor de luchtmiddelen hadden onderschat en de voorkeur gaven aan de financiële criteria van de gebruikte piloten en helikopters, ten koste van de veiligheid van de mensen.

Solene Le Toutour, advocaat voor de civiele partijen, wees er op BFM TV op dat “er aan niets is gedacht voor de veiligheid van werknemers en concurrenten, inclusief piloten, om imagoredenen, om mooie beelden te maken (…) het is absurd dat er is een zekere leegte in deze manier van doen.”

Lees ook:
Nadat het vliegtuig in Argentinië is neergestort, keert het “Dropped”-team terug naar Frankrijk

Hubert Arthaud, broer van navigator Florence Arthaud, onthult ook de “last-minute keuze van piloten”. “Ze waren niet gekwalificeerd en de tweede had maar tien uur training.” Alexis Vastine, de vader van de bokser, heeft besloten producer Adventure Line Productions (ALP) aan te vallen. Tot op heden is er geen proefdatum vastgesteld.

In juli 2022 was ALP in hoger beroep in Amiens al schuldig bevonden aan “onschuldige fout” en moest het tot € 90.000 vergoeden aan de familie van zijn geluidstechnicus, Edouard Gilles, die stierf op 61-jarige leeftijd.

Lees ook:
Gerechtigheid – Zes jaar na de ineenstorting van “Fall”, wordt de productie beschuldigd van beknibbelen op het budget

Lees ook:
Crash op de set van “Drop”: een man beschuldigd van doodslag

Lees ook:
Het ongeval eiste ook het leven van Florence Artaud, Alexis Vastien en Camille Moffat: het productiebedrijf “Dropped” werd veroordeeld.

READ  Mask Singer - "Ze doen het expres om het niet zo snel te elimineren", "Grote zwendel": Volgens netizens "doen juryleden" alsof ze Mika niet herkennen