Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Miguel García Herrera reageerde op zijn uitschakeling

Miguel García Herrera reageerde op zijn uitschakeling

Julian Thule / M6 / Julian Thule / M6

Julian Thule / M6 / Julian Thule / M6

Uitgeschakeld topchef-genomineerde Miguel García Herrera reageert

Televisie – een kortstondige comeback. Na voor het eerst te zijn uitgeschakeld in Top Chef 2023, kreeg Miguel García Herrera een tweede kans in de M6-competitie die op woensdag 8 maart werd uitgezonden.

Dankzij de nieuwe mechanica van dit veertiende seizoen roept Helen Darroze de jonge Mexicaanse chef op om deel te nemen aan haar geheime wedstrijd: de Invisible Brigade. Een nieuwe kans voor degenen die er niet in zijn geslaagd zich bij een brigade aan te sluiten tijdens de eerste prime. Helaas voor hem werkte het opgelegde vloeiende hartthema niet in zijn voordeel. Zijn kwartelgerecht in een pikante saus van zeevruchten kon niet op tegen Danny’s tweekleurige ravioli en eigeel.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Hoewel zijn grootvader zijn passie voor koken aan hem heeft doorgegeven, heeft Miguel een bijzondere band met de Franse gastronomie. Hij was tot alles bereid om in Europa te komen werken, sloot zich aan bij het Vreemdelingenlegioen om zijn papieren te halen en belandde uiteindelijk in Frankrijk na een rugblessure. Sindsdien heeft hij zijn tanden geknipt in beroemde etablissementen in Lyon: Marguerite Bocuse, L’Astra en Bistrot d’Abel. Veel experimenteren waardoor deze 27-jarige chef in een mum van tijd de ladder heeft beklommen.

Nadat hij was geëlimineerd, stemde hij ermee in om enkele van de hem gestelde vragen te beantwoorden Huffpost:

The HuffPost: Je bent vertrokken voor het Top Chef-avontuur van vanavond. Heb je ergens spijt van?

Miguel García Herrera: In de eerste afleveringen worden we altijd overvallen door spanning en onzekerheid. Dus ja, ik heb er spijt van dat ik niet kan pronken met mijn kookkunsten en mijn persoonlijkheid.

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Tijdens uw verzoek heeft u uw bestand verzonden zonder het echt te geloven. Waarom ?

Ik herinner me dat ik mijn CV of mijn foto niet heb neergezet waar het verplicht was. Een caster belde me om me te vragen mijn aanvraagdossier aan te vullen. Een paar maanden later belde hij me opnieuw om te zeggen dat ik was aangenomen voor de voorselectie. De chef-kok en voedselcritici die die dag aanwezig waren, waren erg blij met mijn gerecht. Toen werd ik gebeld om te bevestigen dat ik meedeed aan Top Chef 2023. Ik voelde me niet krachtig en dacht echt niet dat ik op zou vallen tussen de massa. Door hun ervaringen zouden ze beter voorbereid zijn, hield ik mezelf voor, terwijl ik de kleine Mexicaan was die zijn weg alleen vond. Tijdens de voorselectieperiode zag ik dat ik mijn plek in de competitie had veiliggesteld.

READ  Serie van de week

Denk je dat je niet genoeg voorbereid was?

Ik heb me nooit voorbereid op Top Chef. Drie weken voor de opnames kreeg ik te horen dat ik gecast was, dus ik had alleen die tijd om me voor te bereiden. Ik heb geen recepten bereid of advies ingewonnen bij andere chef-koks. Mijn baas wist niet eens dat ik meedeed totdat M6 de namen van de kandidaten onthulde. Ik denk dat ik om hulp had moeten vragen. Dit is het leven, dit is het spel, en de volgende keer weet ik dat ik me moet voorbereiden (lacht).

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

“Ik heb de camera’s laten schrikken”

Wat zijn uw drijfveren om deel te nemen aan de wedstrijd?

Het was vooral een persoonlijke uitdaging en ook een kinderdroom. Ik wilde mezelf bewijzen dat ik voor geweldige chef-koks kon koken en dat ze graag voor mij zouden koken. Ik wilde vertrouwen in mezelf krijgen. We zullen zeggen dat het een beetje leek op mijn CAP-test. Uiteindelijk gebeurde het ook al kwam ik niet ver.

Heb je de show gezien toen je in Mexico woonde?

Ik heb veel kookprogramma’s gezien, zoals Masterchef of Top Chef USA. Ze bracht me op ideeën om gerechten te maken voor mijn broers en zussen. Ik herinner me dat ik met wat geld dat ik verdiende in een visrestaurant verschillende ingrediënten kocht en kookte. Maar het was moeilijk om de Franse versie te volgen, die met horten en stoten uitzond. Toen ik in Frankrijk aankwam, begon ik naar de voorgaande seizoenen te kijken en zei tegen mezelf dat ik hetzelfde kon doen. Maar als je binnen bent, is het anders.

Heb je je zorgen gemaakt op de set?

Vooral geschrokken van de camera’s en de vragen van journalisten tijdens het koken. Ik denk dat dit iets is dat me erg stoort. Bij voorselectie-examens kost het veel aandacht om te koken, creatief te zijn, vragen voor de camera te beantwoorden en gewoon jezelf te zijn. Soms wilde ik tegen de journalisten zeggen dat ze me met rust moesten laten, maar dat deed ik natuurlijk niet (lacht).

READ  Quentin Dupieux gaat verder en tekent een gekke nepfilm

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Philip Echebest, ziet eruit als een generaal in het leger.

Dit seizoen heeft Helen Drews geen generaal-majoor. Twijfel je om niet mee te doen aan het Top Chef programma?

eerlijk gezegd Ja. Ik wist dat er iets achter zat, het was raar. Ik dacht dat de productie ons iets zou vrijgeven, maar ik wist niet wat.

U bent de eerste kandidaat die wordt opgeroepen voor deze geheime wedstrijd. Hoe voelde je je tijdens deze uitwisseling?

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Ik zag het als een nieuwe kans, maar ik had niet meer dezelfde energie als in het begin. Ik was erg teleurgesteld door de voorgaande gebeurtenissen en het brak mijn moed een beetje. Ik was niet 100% op mijn test. Het probleem was niet van mij, ik viel helemaal en viel voor een zeer machtige Dany.

Als je mee zou kunnen doen aan de wedstrijd, bij welke brigadecommandant zou je je dan willen ontwikkelen?

Ik denk dat het Glenville of Paul Pirané had kunnen zijn, want hun kookstijl spreekt me aan. Ik hield echt van Philippe Echebest, maar ik zei tegen mezelf dat ik al in het leger zat, dus ik had er genoeg van. Hij ziet eruit als een legergeneraal, hij is al eng als hij naar hem kijkt. Zelfs als hij een compliment geeft, lijkt hij niemand te betalen (lacht).

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Over het leger gesproken, je hebt een atypische achtergrond. Heb je dingen geleerd binnen het Vreemdelingenlegioen die je hebt toegepast in je leven als kok?

Ik zou strengheid en mentale kracht zeggen. In de keuken ben ik een heel streng persoon, dingen moeten vierkant zijn. Buiten mijn koken om ben ik behoorlijk gek en lach ik veel. Achter het fornuis mag de keuken niet worden gerespecteerd. In Top Chef is het alsof ik al mijn potentieel heb verloren. Deze wedstrijd bestaat voor 80% uit tv en voor 20% uit koken. Ik kan mijn personage niet weggeven met camera’s die me de hele tijd vragen wat ik aan het doen ben, voor herkansingen, enz. Mijn koken voor mij is instant.

READ  Kate Middleton: De prinses kondigt aan dat ze kanker heeft en met chemotherapie is begonnen

“Ik zou graag een taqueria openen in Lyon”

jij zei dat “Deelnemen aan Top Chef is al een overwinning”. Leg het ons uit

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

Als ik terugkijk, zeg ik tegen mezelf: Miguel, kijk waar ik vandaan kom.. Ik kwam in Madrid aan met 200 euro op zak, zonder papieren en zonder referentie in de gastronomie. Ik gaf mezelf de middelen en begon beetje bij beetje te werken. Ik deed er alles aan om bij het Vreemdelingenlegioen te komen. Zelfs tijdens mijn vakantie werkte ik in een seizoensrestaurant in Sete. Koken is er eigenlijk altijd voor mij geweest. Vandaag kijk ik naar het programma dat ik volgde en ik maak er deel van uit. Het is ongelooflijk voor mij, het is een overwinning. Top Chef heeft me meer kracht en zelfvertrouwen gegeven om verder te gaan. Hierdoor kon ik tegen mezelf zeggen dat ik een echte Franse chef ben. Dankzij tv worden mijn fouten benadrukt, ik kan ze niet ontkennen, en zo evolueren we.

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Ik heb twee doelen voor ogen. De eerste, en het is voor de lange termijn, is om samen met mijn vrouw een pension te openen op het platteland van Lyon, waar ik een echte gastronomische ervaring kan bieden. Maar daarvoor zou ik graag een taqueria openen in Lyon. Het is iets wat mij nauw aan het hart ligt.

Een beetje voorspellende finale?

Toen ik wegging, zag ik vier kandidaten die de finale konden halen. Danny, die een indrukwekkend cv heeft. Hugo, die zijn eigen wereld heeft. Alexander, die net zo autodidact is als ik. en Victor die onverwachte associaties biedt. Maar als ik er twee zou moeten kiezen, zou ik zeggen Danny en Hugo.

Zie ook op Huffpost :