Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

A la Cesar, de vierde editie van “Pegasus”, beloont morgenavond in Parijs de beste van de 88 Franse videogames, genoemd in 16 categorieën

A la Cesar, de vierde editie van “Pegasus”, beloont morgenavond in Parijs de beste van de 88 Franse videogames, genoemd in 16 categorieën

In de stijl van César Cinema of Game Awards in de Verenigde Staten beloont de vierde editie van “Pegasus” donderdagavond in Parijs de beste Franse videogames uit 88 games, genoemd in 16 categorieën. De ceremonie, die vanaf 20.00 uur plaatsvindt in La Cigale, wordt ook live uitgezonden op het streamingplatform Twitch en voor het eerst op het Twitch-kanaal van France Télévisions (France.tv).

Een van de doelen “is om steeds meer mensen, die niet uit onze wereld komen, geïnteresseerd te hebben in feestvieren en daarom zijn we erg blij met deze samenwerking”, legt AFP Julien Villedoux, algemeen afgevaardigde van de National Video Games Federation ( SNJV), mede-organisator van “Pegasus”. “Het is het publiek van France Télévisions dat ons interesseert, en uiteraard is France Télévisions ook geïnteresseerd in de hele gemeenschap van mensen die van videogames houden en die in de live-uitzending terecht zullen komen”, voegt hij eraan toe.

De “Pégases”, een feest dat Franse professionals in de sector samenbrengt, wordt sinds 2020 uitgereikt na een stemming van 2.000 leden van de Academy of Video Game Arts and Technologies. Naast de 16 categorieën, zoals ‘Best Video Game’, ‘Best Independent Video Game’, ‘Best Audio World’, ‘Best Visual Excellence’ of ‘Best Narrative Excellence’, worden er nog drie prijzen uitgereikt, waaronder die van het publiek.

Een onafhankelijke titel, “Stray” van de in Montpellier gevestigde studio BlueTwelve, leidt de nominaties door in vier categorieën te verschijnen, waaronder de koningin van “Beste videogame”. Dit spel, waarvan de hoofdpersoon een straatkat is, ligt ook op schema om de prijzen voor “Best Visual Excellence” en “Best First Video Game” te winnen.

READ  Speler van reality-tv-programma in mentale crisis beschuldigd van 'dramakoningin'

“Stray”, dat al de titel “Best Indie Game” van het jaar heeft gewonnen bij de Game Awards, wordt geëvenaard door “A Plague Tale: Requiem”, waarin twee jonge hoofdrolspelers het opnemen tegen een rattenplaag (ontwikkeld door Bordeaux Asobo studio) en “Sifu”, een eerbetoon aan vechtsportcinema van de Parijse studio Sloclap. Beiden zijn vier keer genomineerd en maken kans op Game of the Year. In 2022 werd de eerste persoon die “Deathloop” fotografeerde vanuit Leon Arcane Studio gekroond tijdens een ceremonie die 165.000 toeschouwers bijwoonde in een live-uitzending.