Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tuinieren: het is tijd om basilicum te planten, onze tips voor het succesvol kweken van deze plant

Basilicum lijkt een beetje op de zomerster in onze tuinen. Het is onmisbaar in veel recepten en de groei ervan vereist een minimum aan kennis.

Basilicum is de belangrijkste aromatische plant die naar de zomer en het zuiden ruikt. Het is niet moeilijk om in een pot of in de volle grond te kweken, maar enkele tips zijn welkom om een ​​langere levensduur en een hogere productiviteit van uw plant te garanderen.

Welke basilicum kiezen?

Er zijn veel soorten basilicum. Kies wat bij uw smaak past, maar ook bij uw gebruik. Citroenbasilicum of Thaise basilicum zullen bijvoorbeeld niet dezelfde smaak hebben als basilicum met grote of kleine blaadjes, die klassieker zijn in de zuidelijke keuken.

Als u kiest voor containercultuur, lijkt kleinbladige basilicum bijzonder geschikt, verwijst naar: Wereldwijd tuinieren blog. Wil je twee vliegen in één klap slaan en je tuin inrichten met basilicum, dan zorgt paars voor een mooi kleurcontrast.

Wanneer en waar plant je het?

Dit is het perfecte moment. Basilicum is eigenlijk een plant die vooral bang is voor de kou. Vorst kan dodelijk zijn. Voor het planten van basilicum kun je het beste wachten tot het weer goed is.

Wat betreft zijn ideale ligging, zal hij vooral blootstelling aan halfschaduw waarderen, vooral in Zuid-Frankrijk, waar de hittebasilicum bijzonder goed bestand is tegen.

Hoe geef je het water?

Hoewel basilicum van warmte houdt, moet het ook regelmatig worden bewaterd. Maar in de juiste mate. Zoals getoond of zoals gespecificeerd of zoals aangegeven Rustica gespecialiseerde siteDe grond waarin de basilicum wordt gekweekt, moet tussen twee gietbeurten de tijd hebben om uit te drogen.

READ  In Peru werden honderd toeristen vrijgelaten nadat ze gegijzeld waren in de Amazone

Omdat basilicum bang is voor overtollig water, wat kan leiden tot rotting van de voeten. De ideale watergift is volgens Rustica elke 15 dagen water geven. Als u basilicum in de grond kiest, overweeg dan om de grond te mulchen om deze vers te houden.

Bewaren en oogsten

Om de levensduur van basilicum te verbeteren, wordt aanbevolen om het te stabiliseren. Dit betekent het verwijderen van de bovenkant die verschijnt tussen de laatste bladeren die kan leiden tot het verschijnen van bloemen. Zonder dit deel hoeft de plant zijn energie niet te concentreren op de bloei en zal hij zich dus concentreren op zijn bladeren.

In het proces, wat betreft het oogsten van de bladeren, is het beter om het handmatig te doen zonder een schaar te gebruiken. Om dit te doen, drukt u op het deel dat u wilt knippen tussen uw nagels om het af te knippen.