Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Plane of Revelation”: wat is deze “vliegende bunker” die op 9 mei over de Russische militaire parade zal vliegen?

Op deze maandag 9 mei zal het Russische leger zoals elk jaar paraderen in Moskou om de overwinning op nazi-Duitsland in 1945 te herdenken. Voor Vladimir Poetin is dit een kans om te pronken met het “Vliegtuig van de Apocalyps”, een van zijn juwelen . militair arsenaal.

Dit apparaat is, zoals de naam al aangeeft, bedoeld om de Russische president naar een veilige plaats te vervoeren in het geval van een nucleaire aanval. Het Russische ministerie van Defensie heeft bevestigd dat het maandag over het Rode Plein in Moskou zou vliegen.

Deze vliegende bunker is gebouwd van de Sovjet Ilyouchine II-80 die in het burgerleven werd gebruikt en was bestand tegen elektromagnetische pulsen die werden gegenereerd tijdens een nucleaire explosie.

Het is 59 meter lang en weegt 208 ton, heeft een speciaal schild en heeft geen dakraam. Zijn hobbelige neus “omringt de satellietcommunicatieapparatuur en radioverbindingen”, waardoor de gespecialiseerde site wordt gescheiden Futura Wetenschap.

het Kremlin vliegen

Het vliegtuig heeft geen wapens, maar wordt tijdens de vlucht omringd door twee en soms drie Russische vliegtuigen, de MIG-29.

Het apparaat wordt ook wel het “Flying Kremlin” genoemd en zal voor het eerst sinds 2010 op maandagen voor het publiek verschijnen.

Terwijl Rusland herhaaldelijk de nucleaire dreiging uitzwaait, zal de verschijning van dit “apocalypsvliegtuig” tijdens de militaire parade op 9 mei een nieuwe waarschuwing zijn voor westerlingen.

Rusland is niet het enige land met dergelijke apparatuur. In de Verenigde Staten is de Boeing E-4B NOAC verantwoordelijk voor het verwelkomen van de Amerikaanse president in geval van een kernoorlog. Het werd het “doemsdagvliegtuig” genoemd, het dag des oordeelsvliegtuig.

READ  De Duitse president is persona non grata in Kiev