Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is geen Europese consensus over een embargo op Russische olie

Er is geen Europese consensus over een embargo op Russische olie

Het had er mooi uitgezien, maar het doel werd niet bereikt: de zevenentwintig konden het niet eens worden voor maandag 9 mei 72En Europadag, in de nieuwe reeks sancties – de zesde – tegen Rusland. Na het voorstel van de commissie op 4 mei zijn de afgelopen dagen langdurige onderhandelingen gestart met als doel: Stopzetting van de invoer van Russische ruwe olie Zes maanden later, evenals verfijnde producten tegen het einde van het jaar.

Uitzonderingen voor een jaar waren gepland voor Hongarije en Slowakije, die niet aan zee grenzen en grotendeels afhankelijk zijn van leveringen uit Rusland. In de tweede fase werd het uitgebreid tot Tsjechië en vervolgens verlengd tot eind 2024. Dit was niet genoeg, en naarmate de besprekingen vorderden, kwamen andere lidstaten (Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Malta) met hun eigen problemen.

En de ontmanteling van het project, dat het Franse voorzitterschap van de Unie vreesde en zondag stopte, dreigde een nieuwe onderhandelingsronde tussen ambassadeurs in Brussel, die grote ontevredenheid wekte bij degenen die hoopten het beeld van de blokkade weg te nemen. . Niet technisch, maar politiek.

Lees ook: Hoe kan de Europese Unie zich bevrijden van Russische olie?

Leveringsbeveiligingsprobleem

In de taalelementen die na deze duizendste discussie zijn gepubliceerd, vinden we de bevestiging dat de raad(pen) nog steeds verenigd zijn op het principe van aanvullende sancties, dat solidariteit nog steeds intact is en dat de uitkomst van de actie ophanden is. De voorzieningszekerheid voor iedereen, ook voor degenen die geen zeehaven hebben en afhankelijk zijn van een Russische pijpleiding, zal de enige zorg zijn.

READ  "Poetin kan beweren wat hij wil!"

Zal een nieuwe tekst in voorbereiding de terughoudendheid van Viktor Orban, de Hongaarse premier, overwinnen? Op 6 mei werd geoordeeld dat het voorstel van de Commissie ‘heeft de eenheid van de Europese Unie geschaad’overgestoken “Rode lijn” Of het zag er uit “Atoombom”. De ambassadeurs in Brussel schreven deze vurige verklaringen toe aan de gebruikelijke retoriek van de leider van Boedapest en vertrouwden op de gunstigste positie van zijn vertegenwoordigers in Brussel. Een regen van hoop op zondag, toen de Hongaarse regering haar veto uitsprak en een volledige vrijstelling eiste – aanvankelijk claimde ze vijf jaar – terwijl Bulgarije op zijn beurt niet-naleving eiste.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Waarom de EU worstelt om een ​​embargo op Russische olie in te voeren?

Een angstaanjagend scenario – de splitsing binnen het tot dusver verenigde maatschappelijke blok tegen Moskou – lijkt vorm te krijgen, al zal er binnenkort een moeilijkere discussie plaatsvinden over gasimporten. “Maandag of dinsdag sluiten we af, dat kan nog wel denk ikDat meldt een diplomatieke bron zondagavond. Voor de toekomst, we zullen zien. » Aan het publiek laten zien dat we in actie komen is een must, sinds 24 februari [date de l’invasion de l’Ukraine] We boden Poetin 50 miljard aan door fossiele brandstoffen te importeren.bestormt een andere diplomaat.

Je hebt nog 43,29% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.