Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een buitengewone ontdekking van twee boxers uit de ijzertijd op Sardinië

De beelden, daterend tussen 950 en 730 voor Christus, werden opgegraven op de Monte Brama-begraafplaats in Cabras, de plaats van de nuraghische cultuur.

Archeologen hebben de stammen ontdekt van twee nieuwe kalkstenen beelden van boksers die dateren uitijzertijd Op de begraafplaats van Monte Brama, in Cabras in SardiniëDat heeft het Italiaanse ministerie van Cultuur zaterdag bekendgemaakt.

De minister van Cultuur, Dario Franceschini, vond het een ‘Uitzonderlijke ontdekking’ Het kan hier een nieuw licht op werpen IJzertijd cultuur (circa 950-730 v.Chr.) Hun graven en standbeelden zijn sinds de jaren zeventig opgegraven op de archeologische vindplaats Monte Brama tijdens verschillende opgravingen. De blote romp en andere delen van de beelden zijn geïdentificeerd als afbeeldingen van boksers, vanwege het schild dat hun lichaam bedekt. Het ministerie zei dat de twee beelden vergelijkbaar zijn met twee andere die in 2014 een paar meter verderop werden ontdekt en momenteel worden tentoongesteld in een plaatselijk museum.

Archeologen die aan het werk waren in het zuidelijke deel van de uitgestrekte begraafplaats, ontdekt door boeren in 1974, hebben een uitbreiding van een funeraire gang op de noord-zuidas ontdekt, waar graven uit 950 voor Christus werden ontdekt. – 730 v.Chr. JC Terwijl de kleine en middelgrote onderdelen worden gewonnen en geïnventariseerd, “Het zal tijd kosten om de twee stammen, de zware en massieve klonten, uit het sediment te bevrijden en ze voor te bereiden op herstel in goede veiligheidsomstandigheden.”legde het hoofd van het ministerie van Cultuur voor Zuid-Sardinië, Monica Stuchino, uit.

READ  De G7 besluit Rusland nieuwe sancties op te leggen

zie ook – Een kleine kamer, waarschijnlijk “voor slaven”, werd ontdekt in Pompeii

gigantische standbeelden

De site behoort tot de nuraghische cultuur die zich sinds de bronstijd al eeuwenlang op Sardinië heeft ontwikkeld. Deze cultuur wordt gekenmerkt door de narcis, de mysterieuze stenen relikwieën die het huidige Sardijnse landschap sieren en waarvan de oorspronkelijke functie nog onbekend is. Duizenden grotere fragmenten en stukken die de afgelopen decennia op de Mont’e Prama-site zijn opgegraven, zijn verzameld om de twee meter hoge beelden te reconstrueren.

Ze werden geïdentificeerd als vechters, boogschutters of gladiatoren, maar archeologen weten nog steeds niet precies wat hun taak was. Het is niet bekend waar deze gigantische beelden oorspronkelijk waren voordat ze werden vernield in de oudheid, mogelijk door Feniciërs, Carthagers of groepen Nuraghische bevolkingsgroepen die onderling vochten. Deze fragmenten werden verspreid over en bij de graven.


zie ook Dit zeldzame Romeinse beeld werd 50 jaar nadat het uit een museum was gestolen teruggebracht naar Frankrijk