Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Matt Amadou Somahoro, voorzitter van de Nationale Assemblee

Geplaatst in: Gewijzigd :

Deze figuur van de Ivoriaanse politiek stierf zaterdag op 68-jarige leeftijd, volgens een persbericht van president Alassane Ouattara. De gezondheid van de politicus ging de afgelopen maanden achteruit, waardoor hij tijdelijk de teugels van het parlement overnam.

Met onze correspondent in Abidjan, meneer jan

Het eindigde met het kwaad dat hem beet. Sinds zijn verkiezing tot voorzitter van de Nationale Assemblee in 2019 heeft Amadou Soumahoro te maken gehad met gezondheidsproblemen en is hij vaker naar het buitenland gegaan voor behandeling, met name in Turkije. Een ziekte die niet officieel is bekendgemaakt door de autoriteiten.

Sakin Farkh was eind maart teruggekeerd naar Abidjan, maar zijn afwezigheid bij de opening van de parlementaire zitting de volgende maand voorspelde niet veel goeds voor zijn gezondheid.

Een van de vertrouwde mannen van president Alassane Ouattara was Amadou Soumahoro, 68 jaar oud. Een van de oprichters van de regerende RDR-partij, nu omgedoopt tot RHDP, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een politieke formatie in het noorden van het land.

Op sociale netwerken maakt het staatshoofd Hulde aan een groot staatsman “,” dappere zoon ‘Vanuit Ivoorkust, draagt ​​bij aan verlies’ Een trouwe metgezel en een trouwe vriend “.

READ  Een nieuwe tegenslag voor Donald Trump aan de vooravond van zijn "zeer grote aankondiging"