Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trump negeert kritiek en beweert dat hij de NAVO ‘sterk’ heeft gemaakt

Trump negeert kritiek en beweert dat hij de NAVO ‘sterk’ heeft gemaakt

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump.
Sam Wolfe/Reuters

Maar de voormalige Amerikaanse president kwam niet terug op zijn gewelddadiger uitspraken, toen hij zaterdag bekendmaakte dat… “zal aanmoedigen” Rusland zal de NAVO-landen aanvallen als het zijn deel niet betaalt.

Op maandag 12 februari negeerde Donald Trump de vele kritiek op zijn dreigementen aan het adres van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), waarbij hij benadrukte dat hij het Atlantische bondgenootschap harder had gemaakt. “sterk” Onder zijn jurisdictie. Maar de zeer waarschijnlijke Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november kwam niet terug op zijn gewelddadiger uitspraken, toen hij zaterdag aankondigde dat “zal aanmoedigen” Rusland zal de NAVO-landen aanvallen als het zijn deel niet betaalt.

“Ik heb de NAVO sterk gemaakt en zelfs de extreem-linkse Democraten en nep-Republikeinen geven het toe.”Dat zei Donald Trump op zijn netwerk Truth Social. “Toen ik de twintig landen die hun eerlijke deel niet hadden betaald vertelde dat ze moesten betalen, anders zouden ze geen Amerikaanse bescherming krijgen, stroomde het geld binnen.”Hij zei. 'Maar nu ik er niet meer ben om het te vertellen “Je moet betalen”“Daar gaan ze weer.”De voormalige president vervolgde.

“De NAVO moet nu gelijk maken.”

Donald Trump, die waarschijnlijk president Joe Biden zal ontmoeten bij de verkiezingen, bekritiseert regelmatig de NAVO-bondgenoten omdat ze hun militaire uitgavenverplichtingen niet zijn nagekomen. De Republikein bekritiseerde maandag ook de bedragen die de Verenigde Staten hebben vrijgemaakt om Oekraïne te helpen, vergeleken met zijn NAVO-partners. Dit is terwijl een nieuwe envelop ter waarde van 60 miljard dollar voor Kiev in het Amerikaanse Congres wordt besproken.

READ  en Ireland du Nord, hommage aux victimes cinquante ans après

“Wij helpen Oekraïne ruim 100 miljard dollar meer dan de NAVO.”Donald Trump heeft dit bevestigd. “De NAVO moet nu gelijk maken.”, student. “Anders zal het Amerika eerst zijn!De voormalige zakenman werd gelanceerd, verwijzend naar de doctrine van het buitenlands beleid van zijn termijn (2017-2021).