Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump vraagt ​​het Hooggerechtshof om hem niet langer de strafrechtelijke immuniteit te ontzeggen

Donald Trump vraagt ​​het Hooggerechtshof om hem niet langer de strafrechtelijke immuniteit te ontzeggen

Donald Trump vroeg het Amerikaanse Hooggerechtshof op maandag 12 februari 2024 om de beslissing in beroep, waarbij de voormalige Republikeinse president elke strafrechtelijke immuniteit werd ontnomen, op te schorten en zijn beroep om deze beslissing ongedaan te maken in overweging te nemen.

“Absolute immuniteit.”

Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft op 6 februari de strafrechtelijke immuniteit van Donald Trump ingetrokken, waardoor de weg wordt heropend voor zijn proces in Washington op beschuldiging van pogingen om op illegale wijze de uitslag van de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, die maandag van kracht worden, tenzij er beroep tegen wordt aangetekend bij het Hooggerechtshof.

De verdediging van Donald Trump beweerde a “Absolute immuniteit.” Vanwege zijn daden in het Witte Huis. Hij voegde eraan toe: “We kunnen niet accepteren dat het presidentiële kantoor zijn voormalige eigenaren voor altijd boven de wet plaatst.” De drie rechters in hoger beroep schreven in hun unanieme beslissing waarin ze bevestigden wat rechter Chutkan in december in de lagere rechtbank had aangekondigd.

“Voor de doeleinden van deze strafzaak is voormalig president Trump een Trump-burger geworden, met dezelfde bescherming als elke andere beklaagde. Maar elke uitvoerende immuniteit die hem zou hebben beschermd toen hij nog een zittende president was, beschermt hem niet langer tegen deze vervolgingen.” Deze rechters legden het uit.

De status van geheime officiële documenten is strikt vertrouwelijk

De voormalige Amerikaanse president ging maandag ook naar een federale rechtbank in Florida om een ​​besloten hoorzitting bij te wonen in een zaak waarin zijn regering geacht werd officiële documenten die als topgeheim geclassificeerd waren, te hebben verwaarloosd. Rechter Eileen Cannon riep de aanklager en de advocaat van de Republikeinse kandidaat, de koploper voor rechts bij de presidentsverkiezingen die gepland zijn voor november, bijeen om de toegang tot geheim bewijsmateriaal te bespreken.

READ  kaarten. Welke Amerikaanse staten zouden abortus verbieden als het Hooggerechtshof zou worden vernietigd?

In dit geval wordt Donald Trump ervan beschuldigd de veiligheid van de Verenigde Staten in gevaar te brengen door geheime documenten te bewaren nadat hij het Witte Huis in januari 2021 in zijn woonplaats in Florida had verlaten, in plaats van ze zoals gebruikelijk aan het Nationaal Archief te overhandigen. Wettelijk verplicht. Vorig jaar bekende hij onschuldig te zijn.

Om hun zaak voor te bereiden willen de advocaten van Trump toegang tot geheim bewijsmateriaal in handen van de aanklager, waartegen laatstgenoemde bezwaar maakt, met het argument dat het zeer gevoelige documenten zijn. “Advocaten moeten bereid zijn om hun verdedigingstheorieën over de zaak in detail te bespreken en hoe vertrouwelijke informatie voor hen relevant of nuttig kan zijn.”schrijft de rechter in het processtuk waarin de zitting plaatsvond.

Het proces begint op 20 mei, wanneer de campagne voor de presidentsverkiezingen in volle gang is. Naast Donald Trump zullen Carlos de Oliveira, manager van Mar-a-Lago Resort, Trumps residentie in Florida, en Waltin Nauta, de assistent van de voormalige president, verschijnen. De afgelopen weken heeft Trump, die in verschillende zaken is aangeklaagd, afwisselend campagnebijeenkomsten en rechtszittingen gehad.