Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trend van 4 weken: weer tot 3 juli

door Regis-cryptometeoroloog,

Elke week wordt de maandelijkse weertrend bijgewerkt. Dit duurt tot 3 juli en markeert vaak zomerse weersomstandigheden onderbroken door een paar korte stormachtige periodes. De temperaturen blijven op een vrij hoog niveau met enkele schommelingen afhankelijk van de stormen.

Mei was een historisch warme maand met gemiddeld 2,7°C hoger dan normaal in Frankrijk. Het is ook de droogste sinds 1959 met een neerslagtekort van gemiddeld ongeveer 66% in Frankrijk. De trend voor juni is warmer dan normaal weer met regen die ondanks enkele stormachtige passen in een tekort kan blijven.

Week 6-12 juni: rustig weer na stormen

Na een Pinksterweekend met zwaar en stormachtig weer over een groot deel van het land, herstelde de hogedruk zich snel in de tweede week van juni met over het algemeen kalm en droog weer. De zon zou de wolken boven de meeste gebieden snel moeten overwinnen en de temperaturen, die na stormen zullen dalen, zullen in de loop van de week weer beginnen te stijgen. Het wordt warm met temperaturen ver boven normaal voor het seizoen.


Week 13 t/m 19 juni: weer meer onstuimig en stormachtig


Deze periode zou kunnen worden gekenmerkt door stabieler weer met een tijdelijke verslechtering van regenachtige en stormachtige omstandigheden die de primaire zomertrend niet ter discussie zouden stellen. De temperaturen kunnen wat dalen maar dat duurt niet lang en de hitte kan er al snel weer over praten.

READ  Hoe verbeter je (echt) je geheugencapaciteit?


De week van 20-26 juni: zomer, erg warm en droog


Met overwegend zonnig weer zouden anti-cyclonische omstandigheden moeten heersen. Onder deze omstandigheden zullen de temperaturen hoog zijn en zal het drogen op de achtergrond doorgaan.


Week 27 juni – 3 juli: stormachtige trend


De betrouwbaarheid van de voorspelling is op dit moment zeer beperkt, maar het weer kan zwaar en winderig worden met zeer hoge temperaturen die iets dalen als de stormen voorbijgaan. Dit zal de tijd waarschijnlijk niet lang verstoren.


De trend van 4 weken bevestigt onze seizoensvoorspelling, die wijst op een vrij hete en droge zomer met enkele stormachtige sequenties.


Volgende update, donderdag 9 juni om 17.00 uur.


Lees ook

Droogte: geen verbetering in zicht komende weken


Seizoensvooruitzichten: op weg naar een hete en winderige zomer