Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze multifunctionele maanverkenningsrobot zal indruk op je maken met zijn vermogen

Deze multifunctionele maanverkenningsrobot zal indruk op je maken met zijn vermogen

In december 2021 testte het Japanse roboticabedrijf Gitai zijn R1-rover, in opdracht van Jaxa en van plan om naar de maan te reizen. Een videoclip, die een paar maanden later werd gepubliceerd, maakt het mogelijk om de mogelijkheden van het apparaat te bewonderen in realistische omstandigheden die de kenmerken van de maanregoliet reproduceren.

Parallel aan het Artemis-programma bereiden sommige ruimteagentschappen zich voor op hun aanstaande aankomst op de maan met de rover. Het is voor Japan Space Agency In samenwerking met het Japanse bedrijf gespecialiseerd in Robotica, Jitai. In september 2020 kondigde Jaxa de oprichting aan van een samenwerking met het privébedrijf met als doel design robots toegewezen om missies in de ruimte uit te voeren.

Hiervoor heeft Jitai een multifunctionele rover ontwikkeld, onopvallend de R1 genoemd. In december 2021 werden de mogelijkheden van de R1 getest in reële omstandigheden, op een oppervlak dat een vlakte op de maan en zijn eigenaardigheden simuleert. In een video die in februari 2022 werd gepost, stond de robot versteld van zijn vloeibaarheid en mogelijkheden. Zo kan de rover gemakkelijk manoeuvreren en van richting veranderen, natuurlijke obstakels overwinnen of zelfs voorwerpen op de grond verzamelen. Het experiment werd uitgevoerd op de Sagamihara-campus in Japan.

Technologie wonder

De R1 is uitgerust met vier poten waarvan de multidirectionele wielen het voertuig in staat stellen zijn positie snel aan te passen. Testen hebben aangetoond dat de eenheid in staat is om obstakels en middelgrote rotsen te overwinnen, met de roverbox omhoog of omlaag. Dankzij zijn mobiliteit kan hij ook hellingen beklimmen waarvan de hellingshoek wordt geschat tussen 15 en 20 graden.

READ  Hoe griepvirussen ons binnendringen en ons knock-out slaan

Aan de voorkant van de robot bevinden zich twee scharnierende armen die het mogelijk maken om op de grond te ruimen. De twee handvatten aan het uiteinde van de armen kunnen een kleine schop gebruiken om monsters van maanstof in een container te laten vallen die vervolgens wordt verzegeld door de rover voordat deze in een container wordt opgeslagen. De hendels, verdeeld in verschillende delen, geven de R1 een breed bewegingsbereik. Het apparaat wordt op afstand bestuurd door een monteur, maakt precieze en technische gebaren: hij kan gemakkelijk een riem uit de verpakking halen, verplaatsen en gereedschap gebruiken. Jitai toont haar expertise door haar rover te bouwen relaiscontact En een setje zonnepanelen. R1 voert precies de bewegingen uit die nodig zijn om de constructie te monteren, door de stutten aan te spannen of door de positie van de zonnepanelen aan te passen.

R1, efficiënter dan de mens?

De samenwerking tussen Jaxa en Gitai heeft tot doel robotmissies naar de ruimte en de maan te democratiseren. ik’Japan Space Agency Hij wil toezicht houden op operaties tegen lage financiële kosten, met robots die efficiënt werken waar mensen niet kunnen komen. op zijn site internetEn het Japanse bedrijf onthult zijn ambities: Deelname aan de bouw van maanbases en Mars in de vroege jaren veertig en daarna.

Wat de R1-rover betreft, zou een indrukwekkende technische presentatie in december 2021 de ambitie van de Japanse lucht- en ruimtevaartadministratie voor robotmissies naar de maan moeten bevestigen. Gitai merkt in de videopresentatie van de rover op dat de rover al in 2025 snel zijn eerste bochten in maanstof zou kunnen maken.

Je vader is geweldig wetenschap liefhebber En buitengewone ontdekkingen? En als ik hem een Fantastische wetenschappelijke verkenning Op papier? profiteer van -20% op Mag Futura (Speciale aanbieding: 15 euro in plaats van 19 EUR): 220 pagina’s om 4 wetenschappelijke kwesties te onderzoeken die onze toekomst zullen bepalen!

Mag Futura is:

  • 4 belangrijke wetenschappelijke vragen voor 2022, van de aarde naar de maan
  • 220 pagina’s, 60 experts: geen nepnieuws, alleen wetenschap
  • Thuisbezorgd met e-giftcard
  • onafhankelijke wetenschappelijke media

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?