Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Transfers – Info Midol: Pierre-Henri Broncan is niet langer de manager van Castres Olympique, Jeremy Davidson is aangesteld om hem te vervangen

Transfers – Info Midol: Pierre-Henri Broncan is niet langer de manager van Castres Olympique, Jeremy Davidson is aangesteld om hem te vervangen

INFO MIDOL – Sinds maandag is het officieel, Pierre-Henry Broncan is niet langer de directeur van CO. Pierre-Yves Revol vertelde het hem midden op de dag. Jeremy Davidson is de favoriet om hem op te volgen.

Dat is de sterke trend sinds de thuisnederlaag tegen La Rochelle zaterdagavond. Het is nu officieel. Zoals zondag aangekondigd rugbyrama.frPierre-Henri Broncan is niet langer de manager van Castres Olympique. Pierre-Yves Revol, president van de Tarn Club, begroette de technicus midden op de dag om hem te vertellen dat zijn missie naar de CO ten einde liep, zesentwintig maanden nadat hij was begonnen. Volgens onze informatie zal de sterke man van Castres Olympique de spelers aan het begin van de middag ontvangen om het nieuws officieel bekend te maken. De vervanger van Broncan wordt voormalig Brave-manager Jeremy Davidson. De Ier die door de CO ging als speler en vervolgens als coach is het profiel dat het vaakst naar voren kwam als we het hadden over degenen die het aan het einde van het seizoen van de club zouden kunnen overnemen, ook al was het een inside track met David Darricarrère of Rory Kokot genoemd. Jeremy Davidson was CO-speler van 1998 tot 2001 en vervolgens aanvaller van 2007 tot 2009. Hij kent de club goed en is gewend om opdrachten op te slaan. Maandag om 17.00 uur is er een vergadering gepland met de nieuwe manager om het project te presenteren.

Jeremy Davidson tijdens zijn tijd bij Brive als manager
Sportpictogram – Neef Loic

Pierre-Henri Broncan arriveerde eind december 2020 in Tarn om Mauricio Rigiardo te vervangen, toen CO2 bloedeloos twaalfde stond in het klassement en onder druk stond in de rode zone. Onder leiding van technicus Jers begon FC Tarn aan een geweldige heropleving in het seizoen 2020-2021 en stierf uiteindelijk op de 7e plaats, slechts één punt minder dan kwalificatie. Broncan’s grote Tarn-avontuur ging het volgende seizoen door, toen hij de 46-jarige en zijn staf in staat stelde de Top 14-finale van 2022 (nederlaag tegen Montpellier) te bereiken na een reguliere etappe-finish op de eerste plaats. Rating, wat ongekend is in de geschiedenis van de club. Het verhaal tussen Castres Olympique en Pierre-Henri Broncan was op zijn hoogtepunt.

In Bayonne wordt een elektrische schok verwacht

Want de huidige exercitie betekent een duidelijke breuk met de successen uit het verleden. Aan het einde van de winter is kooldioxide in groot gevaar. Het team heeft slechts twee punten voorsprong op de dertiende plek en heeft een erg lastig schema. Gespeend van de uitpunten (CO is het enige team in het kampioenschap dat dit seizoen nog nooit buitenshuis heeft gewonnen), is de boekhoudkundige balans van de Tarn-formatie alleen behouden dankzij een indrukwekkende onkwetsbaarheid van 29 wedstrijden, sinds manager Gers het roer overnam. Een nederlaag thuis tegen La Rochelle, Broncan’s eerste in de top 14 van Pierre Fabre, bespoedigde zijn ondergang.

Bovendien meldden verschillende bronnen intern duidelijke meningsverschillen tussen de technicus en enkele spelers. Ze bekritiseerden hem soms om zijn “moeilijke” leiding, communicatie die “moeilijk” was geworden en wederzijds vertrouwen dat “zwak” was. Een “stormachtige maar constructieve” bijeenkomst vond begin vorige week plaats in Groissan, voorafgaand aan de receptie in La Rochelle. Een bijeenkomst waar spelers, staf en managers dingen “face to face” zeiden. Uiteraard zonder veel succes.

Pierre-Yves Revol, voorzitter van Castres Olympique

Pierre-Yves Revol, voorzitter van Castres Olympique
Icoon Sport – Johnny Fedelin

Pierre-Yves Revol waarschuwde voor La Rochelle: Succes is collectief, maar falen is vaak individueel. Ik weet dat ik de eerste verantwoordelijke zal zijn als dat gebeurt, en daarom is het in de eerste plaats aan mij om te streven om in deze moeilijke periode alle juiste veren te activeren op management- en spelersniveau. Broncan wist dat hij onder druk stond. De president aarzelde niet om de hendel van zijn ontslag te activeren om een ​​elektrische schok te veroorzaken en het seizoen te redden. Click verwacht in Bayonne, vanaf zaterdag om 17.00 uur

READ  Messi-Paris Saint-Germain: Er is een enorme clash met Galtier aangekondigd