Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Transfers: Antoine Griezmann (Barcelona) keert terug naar Atletico Madrid

Atlético Madrid kreeg een paar uur voor het einde van de zomerse transferperiode een flinke klap. Colchoneros slaagde erin om spits Antoine Griezmann vast te leggen, die na twee jaar Barcelona terugkeerde naar Madrid. Als de twee clubs dinsdag tijdens de besprekingen een droge stap overwogen, neemt de stap uiteindelijk de vorm aan van een lening met een optie tot koop.

Twee zware seizoenen

In Catalonië heeft de 30-jarige Franse international (95 wedstrijden, 38 doelpunten) moeite om zijn reputatie waar te maken, ondanks het feit dat hij 35 doelpunten scoorde in 99 wedstrijden in alle competities. Het moet gezegd worden dat Barcelona sinds de zomer van 2019 en de komst van de voormalige Real Sociedad-speler voor 120 miljoen euro steeds verder achteruitgaat.

Zwanger tijdens de eerste drie dagen van het toernooi met de Blaugrana, dus Griezmann zal een club en coach vinden, Diego Simeone, die hij uit zijn hoofd kent. Onder zijn bevel had Al-Maconi vijf seizoenen van zeer hoog niveau, waarmee hij zijn record uitbreidde (Europese Liga, Europese Supercup, Spaanse Supercup) en de Champions League-finale bereikte in 2016 (1-1, 3-5 in tabbladen vs. echt Madrid).

Maar hij zal ook nieuwe druk proeven van Atletico, de regerend La Liga-kampioen en favoriet om dit seizoen in Spanje te kronen.

READ  Olympische Spelen. Voetbal: Het Franse nationale team zal woensdag zijn tegenstanders bewijzen.