Jouanny’s onbetwiste goud, meedogenloze zilveren Vergnaud en twee bronzen medailles in tafeltennis … wat te onthouden van een nacht in Tokio

Frankrijk verzamelde van dinsdagavond op woensdag vier extra medailles, waaronder een gouden, waarmee het totaal op 37 komt. En het is eigenlijk beter dan het oorspronkelijke doel van 35 spreuken.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 2 minuten.

Plotseling, samenvallend met de kalender, begonnen de medailles vroeg in de nacht van dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september in handen van Team Frankrijk te vallen. Vier nieuwe medailles brengen het totaal van de Franse delegatie op 37, waarvan zeven goud. Het doel van 35 medailles is al bereikt.

Van het goud van Florian Gowanni tot het half ongelukkige zilver van Luc Fergno tot de bronzen medailles van het team in tafeltennis, dit is wat je moet onthouden van de avond.

Johnny Florian als voorzitter

Rijden van begin tot eind. In de racefietsrace van de klasse H1-2 verpletterde Florian Joan de concurrentie op het 53 km lange circuit. Hij domineerde het evenement vanaf de eerste kilometer om het tot de finish vast te houden en meer dan vier minuten voor zijn tweede plaats een prachtige Paralympische kroon te behouden. Op 29-jarige leeftijd maakte Isérois een perfecte run van zijn eerste Paralympische Spelen en vertrok met twee charmes na één keer brons en won dinsdag in de tijdtest.

Een nieuwe gouden medaille voor Frankrijk in de H1-2 wegrace voor Florian Joan!  De Fransen wonnen na het leiden van de race van start tot finish!  Een dag na het winnen van de bronzen medaille in de tijdrit, nam Florian Johnny een nieuwe medaille mee naar huis voor de Franse delegatie.

Bitter geld voor Loïc Vergnaud

Frankrijk fietst nog steeds en pakte gisteravond een tweede medaille dankzij geld van Loïc Vergnaud. In de wegrace in de H5-klasse racete de 42-jarige Rowan om de titel in de thuisuitbreiding voordat een overwinning op de lijn werd geweigerd. Een hard resultaat aan het einde van een ongelooflijke race voor de Nederlander Mitch Valles. Dit is Virgino’s tweede zilver na het zilver dat hij dinsdag won in de tijdrit.

READ  direct. WK-nieuws: Argentinië en Brazilië bereiden zich voor om hun plaatsen te verdedigen

Bronzen medaille voor twee teams in tafeltennis

In klasse 4-5 of klasse 8 van tafeltennis wisten de Fransen zeker een medaille te winnen. Het blijft alleen om het metaal te ontdekken. Uiteindelijk verlieten de herenteams Frankrijk met twee bronzen medailles na verlies in de halve finale.

Het team, bestaande uit Florian Mirren, Nicholas Savant Arya en Maxim Thomas, won gegarandeerd ten minste de bronzen medaille in de klasse 4-5 en verloor in de halve finale met 2-0 van Zuid-Korea.  Voor de tweede wedstrijd verloor Maxim Thomas 3 sets 0, 11-9, 11-2, 11-5.

In de 4-5 klasse verloren Florian Mirren, Nicholas Savant-Aira en Maxime Thomas van Zuid-Korea (2-0). In de achtste categorie verloor het duo Thomas Boves Clement Bertier van Oekraïne (2-0). Vandaar deze twee nieuwe bronzen medailles die Tricolor Table Tennis terugbracht.

Stefan Hodet onopgelost tegen de nummer 1 van de wereld

Het enkelspel rolstoeltennistoernooi voor de vaandeldrager van de Franse delegatie is afgelopen. Stefan Hodet verloor in de kwartfinales van de Japanse nummer 1 van de wereld Shingo Koneda (7-6, 6-3). Houdet, de zilveren medaillewinnaar van de Londense Spelen van 2012, zal geen nieuwe enkelspelmedaille ontvangen in Tokio. Hij mag nog hopen op goud in het dubbelspel met zijn partner Nicholas Beaver. Op vrijdag 3 september staat de finale tegen het Britse duo Hewitt Reid op het programma.