Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toulouse: honderden restaurants en cafés eisten de controle op gezondheidskaarten aan de kaak

primair
Een honderdtal restaurants en cafés lanceren een platform om de gevolgen van de gezondheidsvergunning voor hun activiteiten en identiteitscontroles door de politie aan de kaak te stellen.

Sinds iets meer dan een week op verschillende plaatsen, waaronder restaurants en cafés, is de naleving van de gezondheidskaart nog steeds ter discussie. Een punt dat bijzonder stekelig is geworden met de toenemende passage van politie, rijks- en gemeentelijk, om de identiteit van klanten te verifiëren. De controles moeten de verspreiding van valse gezondheidsvergunningen voorkomen. Een situatie die zo slecht is voor honderd restaurants en cafés in Toulouse dat ze besloten een forum te lanceren om een ​​einde te maken aan politieonderzoeken die het personeel en de klanten alleen maar erger maken door verdere uitholling van de activiteit.

Yannick Grabot, manager van café Brueghel Lansen, benadrukt: “Al anderhalf jaar ervaren we beperkingen in onze beroepen, terwijl de overgrote meerderheid volledig heeft voldaan aan de instructies van de overheid om de epidemie te beteugelen. De situatie is sterk verslechterd sinds de komst van gezondheidspasjes en erger nog, identiteitscontroles van klanten door de politie. Je denkt dat de klant gecontroleerd wil worden als hij komt lunchen! Het is nu een sfeer van wantrouwen die onze instellingen doordringt. Dus laten we via dit forum vragen, stop de politie-inspectie en dat de de staat vertrouwt ons..met andere woorden, laten we onze zaken regelen.”

“Ik verloor 20% van mijn omzet”

Dezelfde mening van Romain, die verantwoordelijk is voor veel zaken, waaronder restaurant La Centrale op Ramier Island: “Ik heb me aangemeld voor dit forum uit solidariteit met mijn collega’s. Ik heb al ongeveer 20% van mijn verkoopvolume verloren sinds de komst van de gezondheidskaart. Op dit moment is er geen actie ondernomen. Nog geen politie-inspectie. Je kunt het je voorstellen!”

READ  Gas, gedeeltelijke werkloosheid en wintervakantie.. wat verandert er op 1 juni in Frankrijk

Caroline van A M’en Donné pub in Saint-Cyprien kreeg bezoek van de politie: “Mensen nemen een adempauze voor Garonne en plotseling zien ze de agenten strompelen om hun identiteit te controleren terwijl de kaart al bij de ingang is gepresenteerd . Niet alleen is de sfeer gebroken, je wilt niet meer terug “. Deze antivaccinatiemanager wil haar klanten vertrouwen: “Mensen geven de kaart spontaan. Het is een reactie geworden. Het is moeilijk te begrijpen waarom de politie zich met ons vak bemoeit.” “Er zullen onvermijdelijk valse passen zijn”, voegt ze er geërgerd aan toe. “De controversiële situatie leidt tot dit soort problemen.”

“We hebben last van Covid, maar wij zijn niet de oorzaak.”

Ook de directeur van Café des Artistes betreurde een situatie: “Het is ingewikkeld om iedereen te controleren op een balkon van honderd mensen. Als de politie echter een fout ontdekt, is het aan de directeur om een ​​boete van 1.000 euro te betalen. Het is niet eerlijk, en via dit forum eisen we ook een andere organisatie.

Zelfde mening voor Joël du Ribouldingue, restaurateur in Blagnac: “Het is aan de klant om de boete te betalen als hij niet in de nagel zit. Dat ontken ik vooral. Meer dan controle.” Volgens hem identificeert dit forum alle moeilijkheden van de sector: meerdere beperkingen, laag verloop, gebrek aan vertrouwen, werknemers, sombere sfeer, enz. “Met deze open brief willen we onze instellingen laten horen. En om te zeggen dat ook wij de ontberingen van Covid hebben zoals iedereen. Wij zijn niet de oorzaak. Een roep om hulp op de een of andere manier.”

READ  Opschorting van het gebruik van 300 duizend doses Johnson en Johnson-vaccin