Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verzekeringsmaatschappij zegt dat elektrische auto’s niet meer verbranden dan warmte

Moeten we noodzakelijkerwijs bang zijn voor het verhoogde risico op brand als we een voertuig hebben dat is uitgerust met: drums Oplaadbaar lithium? Of het nu hybride of 100% elektrisch is, het is waar dat dit terugkerende onderwerp vaak terugkomt in het nieuws, vooral af en toe van onverklaarbare zelfontbranding, op beschutte parkeerplaatsen. Uit een recente analyse door GDV, de Duitse verzekeringssector, blijkt dat er niets valt af te leiden uit vlootstatistieken met betrekking tot brandgevaar voor elektriciteit.

Zelfs een ongevalsonderzoeker bij Decra identificeert: “Volgens onze resultaten vormen elektrische auto’s namelijk geen hoger brandrisico dan conventioneel aangedreven auto’s“.

En in het geval van brand, zelfs als de lithiumbatterij in sommige gevallen een probleem kan veroorzaken, blijft het een feit dat in alle gevallen die in Duitsland zijn waargenomen, men niet tot een conclusie kan komen over de moeilijkheid om deze in te dammen: “Het uitschakelen van een elektrisch voertuig is misschien iets moeilijker dan het blussen van een brand in een conventioneel voertuig, maar het is niet ingewikkelder of gevaarlijker dan een brand in een benzinevoertuig.De voorzitter van de Vereniging van Brandweerlieden merkte op.

READ  Alstom wint contract van bijna 1 miljard euro voor treinen in Mexico