Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tefal Maxi Plancha XXL test: ogen groter dan je maag?

Maxi Plancha XXL meet 52 x 10,9 x 39,5 cm en biedt een comfortabel kookoppervlak van 47 x 33 cm. We wilden echter zoveel onafhankelijke kookzones vinden als in QPL665 van Riviera en Bar, Ook dit schilderij doet me denken aan de sobere en robuuste vormgeving. Tefal koos voor zwart plastic aan de basis en kleedde het gedeeltelijk aan met een roestvrijstalen band.

Het “windscherm” van de Maxi Plancha XXL is gemaakt van roestvrij staal, net als het frame.

We zijn verre van flitsend plastic Colormania Of lang ogende houten voeten van Een plancha van gastronomische smaken. Deze Maxi Plancha XXL-basis wordt ook nauwelijks verhoogd door de kleine voetjes die erin zijn ingebouwd, maar hij is erg dik en biedt een solide basis die ervoor zorgt dat de steun goed wordt beschermd – maar Tefal raadt directe installatie op oppervlakken niet aan. zo breekbaar als glas. De kit weegt 6,4 kg en kan worden aangevuld met een bijbehorend windscherm. Het kan ook dienen als schot tegen uitsteeksels en is daarom praktisch wanneer u een plancha aan de muur wilt bevestigen.

Tefal biedt ook een houten lepel om voedsel tijdens het koken te hanteren zonder de antiaanbaklaag, die is gemaakt van gegoten aluminium, te beschadigen. Dit type coating elimineert het risico dat voedsel blijft plakken wanneer het zonder vet wordt gekookt, maar laat het vlees niet zo dicht karamelliseren als roestvrij staal – wat vooral op het bord te vinden is. Lagrange Pro Blanc.

Maxi Plancha XXL en een eigen sapbakje.

Het sapbakje is praktisch het geheel van een plancha.

Ook de antiaanbaklaag verdraagt ​​geen hoge temperaturen, maar er moet worden opgemerkt dat deze laag aan het einde van onze tests geen tekenen van slijtage vertoonde, in tegenstelling tot vele andere. Houd er ook rekening mee dat de Maxi Plancha XXL-plaat is geperforeerd met een klein gaatje om sappen af ​​​​te tappen, te monteren in een zeer praktische bak eronder. Groot en redelijk diep, kan zonder moeite worden uitgetrokken en weer in elkaar worden gezet, zoals een trap.

Maxi Plancha XXL vermogensvariant.

Dimmer geeft 5 energieniveaus aan.

De Maxi Plancha XXL wordt aangedreven door een stroomwisselaar en heeft twee indicatielampjes: rood dat blijft branden wanneer het is aangesloten en groen dat het op temperatuur is. We hadden liever een echte thermostaat gezien, want die zit erin Lagrange Pro Blanc, maar we waarderen het dat deze dimmer in de voorkant van het apparaat is ingebouwd in plaats van in zijn eigen stroomkabel.

Met een lengte van 2 meter moet deze laatste het regelmatige gebruik van de verlenging vermijden. Hij is ook uitneembaar voor eenvoudig opbergen, maar de Maxi Plancha XXL kan door zijn formaat en gewicht nog steeds moeilijk in een kast passen.

Het grote Tefal-paneel zorgt met zijn vermogen van 2300 watt voor een vrij snelle temperatuurstijging, zonder te kunnen wedijveren met de besten in deze specialiteit. Het is ook een ander Tefal-model dat op de eerste plaats komt: Colormania XL, met een tijd van iets meer dan twee minuten om onze referentietemperatuur te bereiken – 230 ° C, om te branden – op maximaal vermogen. Maxi Plancha XXL van zijn kant heeft 3 minuten en 2 seconden nodig. De tijd is nog steeds veel korter dan de tijd die is geregistreerd in QPL665 van Riviera en Bar of op Lagrange Pro Blanc.

Door op maximaal vermogen te blijven verwarmen, hebben we de temperatuur op het kookoppervlak verhoogd tot 316°C. We moesten de dimmer op stand 4 zetten – van 5 – om te proberen de temperatuur op 230 graden Celsius te stabiliseren. Zoals vaak het geval is, is dit een zeer delicate taak. De Maxi Plancha XXL wisselt af tussen de verwarmings- en stand-byfase, waardoor de seconden helaas te lang wachten. Resultaat: Na verhitting tot ca. 240°C daalt de temperatuur tot ca. 150°C alvorens weer te stijgen.

Bij een streeftemperatuur van 230 °C zijn de maximale (links) en minimale (rechts) temperaturen bereikt.

Maximale (links) en minimale (rechts) temperaturen werden bereikt om een ​​doeltemperatuur van 230 °C te simuleren.

Aan de andere kant is de temperatuur min of meer uniform bij dezelfde instellingen, zelfs tijdens de verwarmingsfasen – de verschillen worden kleiner naarmate de temperatuur daalt. Tefal heeft gekozen voor een lange weerstand die langs de rand van de plaat loopt en terugkeert naar het midden. We wilden wat meer richting de randen gaan waar de temperatuur niet boven de 150°C komt, zelfs niet aan het einde van de verwarming. Door dit ontwerp kan iedereen hetzelfde profiteren van min of meer identieke temperatuur op een groot deel van het bord. Er zijn geen verschillen groter dan 20 °C in het door de weerstand gedefinieerde gebied.

Temperatuuruniformiteit voor een temperatuur van ongeveer 230°C.

Temperatuuruniformiteit bij ongeveer 230°C.

READ  Blijkbaar dodelijk ongeval met een Tesla-auto zonder bestuurder