Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokko ontvangt bijna twee miljoen doses van de vaccins H24info, Pfizer en Sinopharm

Op zaterdag ontving het Koninkrijk bijna twee miljoen doses Chinese Pfizer / BioNTech- en Sinipharm-vaccins.

Dit verzoek betreft meer dan 950.000 doses van het vaccin van Pfizer en een miljoen van Sinopharm, gaven verschillende media aan, erop wijzend dat de doses vanmorgen al zijn verzonden naar Mohammed V International Airport in Casablanca.

Dr. Moulay Said Afif, lid van het Wetenschappelijk en Technisch Comité voor Vaccinatie tegen Covid, legde uit dat de Pfizer-vaccindoses ook zullen worden gereserveerd voor kinderen tussen 12 en 17 jaar oud, van wie de vaccinatie “zeer binnenkort” zal beginnen.

Onze gesprekspartner benadrukte dat “de komende dagen het uitgangspunt zal worden gegeven”, en benadrukte het belang van het vaccineren van de jongeren “die ook op de intensive care liggen”. Hij benadrukte dat “door hen te vaccineren, we groepsimmuniteit kunnen bereiken, vooral om ervoor te zorgen dat we weer in de beste omstandigheden komen.”

Dr. Afif legde uit dat “vaccinatie pas kan beginnen als de logistieke component niet volledig is gekoppeld”, en merkte op dat “drie ministeries, namelijk het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Onderwijs, dit overwegen.”

Moulay Said Afif gaf aan dat het Koninkrijk alle technische middelen heeft om deze campagne met dit vaccin tot een succes te maken en dat gezondheidswerkers zijn opgeleid.

Daarnaast legde Moulay Afif uit dat het Pfizer-vaccin is gereserveerd voor de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar, vanwege de aanwezigheid van wetenschappelijke studies over dit vaccin, in tegenstelling tot het Chinese vaccin. Hij legde uit dat in afwachting van de resultaten van Chinese vaccinstudies op de jongsten, ze het Amerikaans-Duitse vaccin zullen krijgen.

READ  Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

Merk op dat vanaf zaterdag 21 augustus al 1.7261.839 mensen hebben geprofiteerd van het vaccin in Marokko en dat 12.874.716 mensen hun tweede dosis al hebben gekregen.