Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TotalEnergies hoofdsalaris: plaatsvervanger van Toulouse laat kat los, Guillaume Meurice van Frankrijk Inter omarmt idee

TotalEnergies hoofdsalaris: plaatsvervanger van Toulouse laat kat los, Guillaume Meurice van Frankrijk Inter omarmt idee

primair
Nupes Vice François Piquemal heeft een fonds opgericht voor de president van Total, Patrick Pouyani, die heeft geklaagd dat hij de schuld krijgt van een stijging van zijn inkomen met 52%. Komiek Guillaume Morris omarmde het idee.

Een paar dagen geleden, midden in de controverse over de sociale strijd van Total en de sluiting van raffinaderijen, publiceerde Patrick Pouyani, president van Total Energies, de evolutie van zijn inkomsten over de afgelopen jaren.

Bovenal wilde de marktleider de schuld van het feit dat hij met meer dan 50% was gestegen, trotseren terwijl de werknemers van zijn groep hogere lonen eisten en de groep grote winsten maakte.

Lees ook:
schilderen. Benzinetekort: wie is Patrick Boiani, Grand President van TotalEnergies?

“Ik ben het zat om beschuldigd te worden van ‘52% verhoging van mijn salaris’ – dat is de echte evolutie van mijn bonus sinds 2017 – het is constant behalve in 2020 omdat ik mijn salaris vrijwillig heb verlaagd en mijn variabele deel meestal evenredig was met de resultaten van Total Energies”, legt Patrick Pouyani uit in een tweet. Zo steeg haar inkomen van 6.156.261 euro in 2019 naar “slechts” 3.918,23 euro het volgende jaar (+36%) om te stijgen tot 5.944.129 euro vorig jaar (+51,7% in feite).

Lees ook:
TotalEnergies CEO-salaris: spot van links tegen Patrick Boiani nadat zijn tweet zijn loonsverhoging rechtvaardigde

De cijfers schokten de miljonairpresident, met name links, en Toulouse-plaatsvervanger voor het vierde arrondissement van Haute-Garonne, François Beckimal (LFI / Nupes), ontsloegen cynisch Lecce Kitty om de CEO van Total te “helpen”.

READ  Met meer betaalbare menu's overtreft de groei van McDonald's de verwachtingen

Maar de radio-omroeper Frankrijk InterGuillaume Morris had hetzelfde idee. Eerlijk gezegd schrapte de afgevaardigde van Toulouse zijn kat om de acteur te steunen.

Gisteren lanceerde ik een inzamelingsactie om Patrick te steunen # Boyan Voor je het weet Tweet insluiten Hetzelfde initiatief.

Voor meer efficiëntie in onze gezamenlijke solidariteit om de CEO te troosten #som Ik heb de mijne verwijderd en nodig je uit om je te abonneren op \ ud83d \ udc47 \ ud83c \ udffd https://t.co/PpAkQHKDY3

– François Piquemal (@FraPiquemal) 19 oktober 2022

Hiervoor is al €124,14 in rekening gebracht Jackpot winnen Het is “het antwoord op Patrick’s noodoproep”. Eén donateur schonk zelfs 50 euro. Begreep hij dat dit een parodie is?