Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Topgeheime documenten in beslag genomen door de FBI

Topgeheime documenten in beslag genomen door de FBI

FBI-agenten die deze week het huis van Donald Trump in Florida binnenvielen, hebben geheime documenten in beslag genomen, waaronder enkele die als “topgeheim” worden bestempeld, die de voormalige Amerikaanse president illegaal meenam toen hij het Witte Huis verliet, volgens informatie van de rechtbank die vrijdag 12 augustus is vrijgegeven. .

Lees ook: Een huiszoeking in het huis van Donald Trump: volgens de “Washington Post” hebben sommige van de gevraagde documenten betrekking op kernwapens

FBI-onderzoekers vermoeden dat de Republikein de Amerikaanse spionagewet heeft geschonden die het bezit van geheime documenten met betrekking tot de nationale veiligheid strikt reguleert, waarvan sommige alleen in beveiligde gebouwen moeten worden geraadpleegd of gezien. Volgens deskundigen betekent het inroepen van deze wet niet dat de oud-president dreigt te worden beschuldigd van spionage. In de Spionagewet is een groep delicten opgenomen die geen verband houden met spionage.zegt Bradley Moss, een advocaat die gespecialiseerd is in deze zaken, op Twitter.

Verschillende gerechtelijke documenten zijn vrijdag vrijgegeven door een federale rechter in Florida: een bevel voor de huiszoeking die afgelopen maandag plaatsvond en een lange lijst met documenten die in beslag zijn genomen door FBI-agenten. In deze lijst wordt een groep geheime documenten genoemd “zeer geheim” – Hoogste Amerikaanse beoordeling voor een document – of ” Geheim “ waar “Vertrouwd”.

Er werden zo’n dertig kisten in beslag genomen, evenals mappen met foto’s en een handgeschreven briefje waarmee ze waren gemaakt Donald Trump heeft zijn presidentieel pardon verleend aan zijn voormalige partner, Roger Stone.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De Verenigde Staten: voor Robert Mueller is Roger Stone, voormalig speciaal adviseur van Donald Trump, “nog steeds een crimineel”
READ  Een afgevaardigde op de Russische televisie suggereerde de ontvoering van westerse functionarissen die naar Kiev reisden

Geen commentaar van de Elysee

De federale politie nam ook documenten in beslag met betrekking tot: De president van Frankrijk. Elysee, gecontacteerd door Reuters, weigerde commentaar te geven “Informatie” Het had in het bezit van Donald Trump kunnen zijn.

De voormalige Amerikaanse president had geen bezwaar tegen de openbare vrijgave van de inhoud van het huiszoekingsbevel. “Ik zal me niet alleen verzetten tegen de publicatie van de documenten (…) maar zal verder gaan door hun onmiddellijke publicatie aan te moedigen”Hij schreef donderdagavond op het sociale netwerk van de Truth Social en weigerde niettemin de kopie van de verkregen machtiging te publiceren. Hij bevestigde vrijdag in een persbericht dat alle door de politie teruggevonden documenten vrijgegeven waren.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Nadat de FBI naar de woning van Donald Trump zoekt, schreeuwen de Republikeinen een samenzwering uit

Aan de andere kant ontkende hij vrijdag dat federale agenten op zoek waren naar documenten met betrekking tot kernwapens van de Verenigde Staten, meldde de Britse krant The Guardian donderdag. Washington Post.

“Dit kernwapenverhaal is een hoax.”Geplaatst op Waarheid Sociaal. Donald Trump was van mening dat deze informatie op hetzelfde niveau zou worden geplaatst als de controverses over zijn banden met Moskou en de afzettingsprocedure tegen hem.

Politieke wraak volgens Donald Trump

De huiszoeking maakte deel uit van een onderzoek naar documenten die Donald Trump illegaal zou hebben meegenomen uit het Witte Huis toen zijn ambtstermijn in januari 2021 afliep. De wet vereist dat Amerikaanse presidenten al zijn e-mails, brieven en andere werkdocumenten naar de Verenigde Staten sturen . Archieven. Toen hij in januari 2021 het Witte Huis verliet, nam Donald Trump echter al vijftien dozen met documenten, die archiefagenten in januari moesten ophalen, mee in Mar-a-Lago.

READ  De gemengde salade die werd geserveerd tijdens het Met Gala-diner maakte grapjes over sociale netwerken

De woning van een voormalige huurder in het Witte Huis is nooit eerder doorzocht. Merrick Garland, aangesteld door Joe Biden, de Democratische opvolger van Donald Trump, zei donderdag tijdens een persconferentie dat hij het onderzoek persoonlijk goedkeurde. “De afdeling neemt zo’n beslissing niet lichtvaardig.”Hij zei, eraan toevoegend dat minder invasieve methoden waar mogelijk de voorkeur hebben. Hij voegde eraan toe dat de zaak werd genomen a ‘Belangrijk algemeen belang’drie maanden voor de tussentijdse parlementsverkiezingen.

Lees ook: Donald Trump heeft aangekondigd dat de FBI zijn woning in Florida heeft “doorzocht”

Deze bewering is zeer ongebruikelijk, terwijl wetshandhavers over het algemeen geen melding maken van lopende onderzoeken, met name om de rechten van mensen te beschermen. Ongewoon was het Donald Trump zelf die maandagavond aankondigde dat FBI-agenten zijn woning doorzochten en Joe Biden beschuldigde van politieke wraak.

Le Monde met Agence France-Presse en Reuters