Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het congres heeft het klimaat- en gezondheidsplan van Joe Biden aangenomen

Het congres heeft het klimaat- en gezondheidsplan van Joe Biden aangenomen

Met een nipte meerderheid stemden de Huisdemocraten op vrijdag 12 augustus de definitieve goedkeuring van het brede investeringsplan van de Amerikaanse president Joe Biden op het gebied van klimaat en gezondheid, na een soortgelijke stemming in de Senaat een paar dagen later. Geleden.

De tekst, die het land op het goede spoor moet zetten om de doelstellingen voor broeikasgasreductie te halen, zal volgende week door Biden worden ondertekend. Vandaag heeft het Amerikaanse volk gewonnen.De Amerikaanse president schreef: op zijn Twitter-account. Met deze wet “Gezinnen zullen lagere prijzen zien voor medicijnen, gezondheidszorg en energiekosten.”

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In de VS wekt het klimaatplan van Joe Biden hoop en aarzeling

De meeste verenigingen die strijden tegen klimaatverandering hebben deze hervorming verwelkomd, die meer dan 430 miljard dollar (420 miljard euro) heeft bedragen, waarvan 370 miljard dollar voor het milieu en 64 miljard dollar voor gezondheid.

Het overheidstekort terugdringen

Het plan, de Inflation Reduction Act genaamd, is tegelijkertijd bedoeld om het overheidstekort te verminderen met een nieuwe minimumbelasting van 15% voor alle bedrijven met winsten van meer dan $ 1 miljard. “Vandaag is het feest”Huisvoorzitter Nancy Pelosi zei vlak voor de stemming, en volgens deze wet zullen Amerikaanse gezinnen worden toegestaan “Om te gedijen, onze planeet om te overleven.”

Het Republikeinse kamp van zijn kant beschuldigt de tekst van het genereren van onnodige overheidsuitgaven en hekelt het gebruik van de Amerikaanse belastingautoriteiten om deze te financieren. Voormalig president Donald Trump heeft op zijn sociale netwerk, de Truth Social, alle Republikeinen opgeroepen om zich ertegen uit te spreken.

READ  Verenigde Staten: Blizzard in Californië

Nadat hij aan de macht was gekomen met enorme hervormingsprojecten, riep Joe Biden oorspronkelijk op tot een groter investeringsplan. Maar gekozen Democraten moesten hun ambities geleidelijk naar beneden bijstellen om senator Joe Manchin van West Virginia, een staat die bekend staat om zijn kolenmijnen, tevreden te stellen. Zijn steun was nodig om door de Senaat te komen.

Lees kolom: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees “Senator Joe Manchin werd sterker dan Joe Biden door een plan te blokkeren om de levensomstandigheden van Amerikanen te verbeteren”

“Bron van Hoop”

De tekst blijft immers de grootste investering ooit in de Verenigde Staten voor het klimaat. Het moet het mogelijk maken om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 40% te verminderen. Het doel van Joe Biden is om tegen deze datum ten minste 50% te verminderen, maar andere maatregelen, met name regelgevende, kunnen volgens experts de leemte gedeeltelijk opvullen.

“Deze wet is een gamechanger en een bron van hoop”Johanna Chow Krelick, voorzitter van de Union of Concerned Scientists (Union of Concerned Scientists). Genomen maatregelen gaan “Andere landen aanmoedigen om hun engagementen op te voeren”Dan Lachoff, directeur van het US World Resources Institute, verwelkomde vrijdag.

Door sterke prikkels te creëren om te investeren in zonne- en windenergieEn de [le texte] Het zal de kolengestookte elektriciteitsmarkt het komende decennium vrijwel opdrogen.”werd deze week samengevat.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees VS: Democratische clan verenigt zich rond ‘anti-inflatieplan’

Met deze oplossing krijgt een Amerikaan tot $ 7.500 aan belastingverminderingen voor het kopen van een elektrische auto. De installatie van zonnepanelen op het dak wordt voor 30% gedekt. Er zijn ook investeringen gepland voor de ontwikkeling van de afvang van kooldioxide2of de veerkracht van bossen bij branden of de renovatie van woningen voor de meest nederige gezinnen.

READ  Het multi-missie fregat Normandië laat een Duitse onderzeeër nabootsen tijdens NAVO-oefeningen

Er zullen ook enkele miljarden dollars aan belastingkredieten worden verstrekt aan de industrieën die het meest vervuilen om hen te helpen bij de energietransitie – een maatregel die scherp werd bekritiseerd door de linkervleugel van de partij, die ondanks alles achter deze bepaling had moeten staan.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Klimaat: doelen van Joe Biden ondermijnd door beslissing van het Hooggerechtshof

Goedkopere medicijnen

Het tweede deel van dit grote investeringsplan is gedeeltelijk bedoeld om de enorme verschillen in toegang tot zorg in de Verenigde Staten te corrigeren, met name door de prijzen van medicijnen te verlagen. Medicare, een openbare ziektekostenverzekering voor 65-plussers, zal voor het eerst in staat zijn om rechtstreeks met farmaceutische bedrijven over de prijzen van sommige geneesmiddelen te onderhandelen, waardoor concurrerendere tarieven worden verkregen. Het zorgt er ook voor dat senioren vanaf 2025 niet meer dan $ 2.000 per jaar hoeven te betalen voor hun medicatie.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In de Verenigde Staten herstelt het plotselinge akkoord over het “anti-inflatieplan” het optimisme onder de Democraten

Het wetsvoorstel is ook van plan om de bescherming van de Affordable Care Act, de symbolische ziektekostenverzekering die bekend staat als Obamacare, uit te breiden, die maatregelen omvatte die de toegang tot een ziektekostenverzekering vergemakkelijken door middel van subsidies die gezinnen helpen hun medische dekking te betalen.

De wereld met AFP