Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lekke bandenzwendel: wees voorzichtig op weg naar vakantie

Criminelen slaan hun slachtoffer in het geheim.  tarief.  (Pixabay/Buecherwurm_65)

Criminelen slaan hun slachtoffer in het geheim. tarief. (Pixabay/Buecherwurm_65)

De Spaanse politie waarschuwt voor een nieuwe ‘lekke band’-zwendel die in de zomer van 2022 op de snelwegen woedt. Criminelen doorboren discreet de band van hun slachtoffer en bieden hem vervolgens aan om hem te helpen stelen.

Een nieuwe zwendel eist slachtoffers op de Spaanse wegen in de zomer van 2022. Criminelen maken misbruik van een stop bij een tolweg of een parkeerplaats op de snelweg om een ​​band van hun doelwit te doorboren, aldus rapporten.

Versturen

. Wanneer de automobilist zich dit realiseert, stopt hij en grijpt dan in in de tweede fase van deze zwendel.

Ze bieden hun hulp aan om de cabine leeg te maken

Criminelen bieden hun slachtoffer aan om hem te helpen. Maar terwijl een van hen ervoor zorgt dat de bestuurder de rug toekeert, sluipt een ander het passagierscompartiment van de auto binnen en steelt waardevolle spullen: handtas, smartphone, geld, enz. De Catalaanse politie plaatste video’s op Twitter waarin deze kwaadwillenden aan het werk zijn. Adviseer altijd uw auto op slot te doen, ook voor een snelle stop.

In Latijns-Amerika is een soortgelijke zwendel bekend. Hij wijst erop dat dieven daar spijkers op het asfalt achterlaten om de banden van de slachtoffers te doorboren

ten westen van Frankrijk

. Reparatiewerkplaatsen in de buurt zijn vaak medeplichtig.

In Peru zijn vooral fietsers het doelwit. Ook hier hebben dieven afspraken met winkels en krijgen ze zo’n 7 euro per klant die voor een reparatie komt uitbetaald.

READ  Dissidente journalist Ovsiannikova ontsnapt uit Rusland en huisarrest