Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Top 9 dingen die je niet weet over bruxisme (tandenknarsen)

Tandenknarsen of knarsen is een onwillekeurige samentrekking van de kaken, meestal tijdens de slaap. Maak geluiden, verpest je tanden en word de volgende dag wakker met pijn. Hier zijn enkele dingen die u niet wist over bruxisme om de bron, oorzaken en hoe u uw bruxisme-vrienden levend kunt begraven, beter te begrijpen.

1. Bruxisme treft mensen meer dan je denkt

Meer dan je eigenlijk denkt. 8% van de jongeren tussen 20 en 25 jaar lijdt aan de ziekte en minstens 60% van de bevolking heeft minstens één keer in zijn leven met bruxisme te maken gehad. Bij kinderen 14% van deze heupbuigers, maar maak je daar geen zorgen over want ze hebben melktanden. Over het algemeen kan tandengeknars een persoon op elk moment van zijn leven beïnvloeden, het hangt van een belangrijke factor af dat ik verder ga op het tweede punt.

2. De belangrijkste oorzaak van bruxisme is stress

Ik wens een openbaring die je dagelijkse leven voor altijd verandert. De belangrijkste oorzaak van tandengeknars is angst. Erg bezorgd. Als u nerveus bent voordat u een doktersdosis krijgt, begint u ’s nachts niet op uw tanden op elkaar te klemmen, maar de meeste mensen ontwikkelen bruxisme door diepe stress.

4. Er zijn verschillende kosten:

Omdat de wereldbol goed gemaakt is, heeft bruxisme eigenschappen. Ten eerste het statische tandengeknars, wat “gewoon” een continu knarsen van de kaken is, alsof je 24 uur op de rand van een klif staat. Dan het dynamische tandengeknars, want je onderkaak geniet ervan zijwaartse bewegingen te maken, wat dan een knarsend geluid veroorzaakt waar het hele huis wakker van wordt.

5. Je tanden zijn duur

De intense wrijving van de tanden ertussen leidt tot erosie van hun oppervlak en verzwakking van het glazuur. Het gevaar op de lange termijn ligt in het optrekken van je tanden. Bovendien worden de tanden gevoeliger. Niet dat ze huilen als je ze vertelt dat ze er slecht uitzien, maar het kan gebeuren dat ze bewegen, of zelfs breken in het ergste geval. Over het algemeen leidt tanderosie tot ernstige gevoeligheid voor zure voedingsmiddelen die te warm of te koud zijn.

6. Het veroorzaakt andere pijnen op verschillende plaatsen

Naast kartonnen tanden veroorzaakt tandengeknars onaangename bijwerkingen. Als u een groot deel van de nacht met uw tanden knarst, kunt u wakker worden met hoofdpijn, nek- of schouderpijn, zelfs misselijkheid, oorpijn, een onvast gevoel en soms oorsuizen. Ook hier ervaar je meestal maar een of twee van deze effecten, waardoor je de dag nooit goed kunt beginnen.

8. Ontspanning en hypnose

Om bruxisme te behandelen, moet je je kaak doorsnijden. Dat is verkeerd, doe die zaag om.

Om tandengeknars te genezen, moet je teruggaan naar de bron van het probleem en werken aan die angst die je hart brandt en je lichaam uitstraalt. Je kunt je dan wenden tot psychiatrische zorg, of ontspanning, yoga, hypnose en stroeologie proberen. Veranderingen in het dieet kunnen ook een effect hebben. Er is geen magische remedie, het is aan jou om het pad te vinden dat voor jou werkt en erover te praten met de experts en niet te stoppen bij Tobito’s artikel.

Er zijn ook meer directe medische behandelingen zoals botulinumtoxine-injecties, die sterke kaakspieren ontspannen.

Persoonlijk begon ik met het masseren van de kaak en nek voor het slapengaan, en het werkt heel goed.

9. Wat doe je als je wederhelft tandengeknars heeft?

‘S Nachts lijkt tandengeknars op snurken. De persoon die het geluid maakt, is niet de persoon die wakker werd uit dat geluid. Dus als je partner aan het schommelen is, is mijn persoonlijke truc om haar voorzichtig op haar zij te leggen en haar dan naar het huis van haar moeder in het bushokje te rollen.

Welnu, dit artikel blijft een globale benadering van wat bruxisme is, dus het is aan jou om meer informatie te vinden op internet of van bruxisme-experts (de types die voor de CIA werken en bruxisme-gerelateerde moorden onderzoeken). kusjes;

bronnen: Stichting RothschildEn de DentigoEn de cda-adcEn de Wikipedia