Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe kijk je aan tegen de aankondigingen van NASA en ESA over de terugkeer van Mars-monsters?

Hoe kijk je aan tegen de aankondigingen van NASA en ESA over de terugkeer van Mars-monsters?

NASA en de European Space Agency organiseerden op woensdag 27 juli 2022 een liveconferentie om meer details te geven over de terugkeer van Mars-monsters, die door de sonde worden geëxtraheerd.

Het is nu meer dan een jaar geleden doorzettingsvermogenDe NASA-rover is zijn reis begonnen op planeet rood, Marsna de landing daar op 28 februari 2021. Onthoud dat het doel van deze missie is om:Extractie van Mars-monsters. Deze monsters zouden op een dag naar de aarde moeten terugkeren om door wetenschappers te worden geanalyseerd, met weinig hoop daaropZe bevatten bewijs van mogelijk vorig leven op Mars (De hypothese is op dit moment niet bevestigd).

NASA en het Europees Ruimteagentschap (ESA) aankondigen Op 21 juli 2022 wilden ze meer informatie onthullen over hoe de Mars-monsters zouden terugkeren. Het zou worden gevolgd tijdens een live conferentie, die u kunt bekijken in de onderstaande video.

  • wanneer ? De conferentie werd oorspronkelijk uitgezonden op woensdag 27 juli 2022 om 17.00 uur (Parijse tijd).
  • waar ? op mij Youtube kanaal van Nasa.
  • Wat of wat? NASA en de European Space Agency hebben nieuwe informatie verstrekt over het terugbrengen van Mars-monsters naar de aarde.

Wat kunnen we verwachten op de NASA-ESA-conferentie?

De rover is nog steeds bezig met het nemen van verschillende monsters van Marsgrond. nieuw, Doorzettingsvermogen teken een kleine letter L op Marswat het mogelijk maakt Om de richting van de rots te vinden Waar de volgende bemonstering is gepland. Terwijl NASA de activiteiten van de rover op de voet volgde, besloot NASA dat het tijd was om het grote publiek meer te vertellen over de toekomst van de rover-monsters. We leerden meer over de terugkeermissie, genaamd Return of the Mars Sample.

De belangrijkste uitdaging voor deze comeback is een beter begrip van de Rode Planeet en zijn evolutie. NASA schat dat De Mars Sample Returns-campagne kan een revolutie teweegbrengen in het begrip van de mensheid over Mars door wetenschappelijk geselecteerde monsters terug te sturen voor studie met behulp van ’s werelds meest geavanceerde hulpmiddelen. “.

De Mars-monsters die door de Perseverance-rover zijn geëxtraheerd, zullen op een dag de aarde bereiken. // bron : Nino Barbie op Nomirama

Tijdens deze live-uitzending waren verschillende onderzoekers en wetenschappers van NASA en de European Space Agency aanwezig:

  • Thomas Zurbuchen, associate administrator, verantwoordelijk voor het leiden van wetenschappelijke missies op het NASA-hoofdkwartier in Washington,
  • David Parker, directeur Human and Robotic Exploration, ESA-lid,
  • Jeff Gramling, directeur van het Mars Sample Return Program, een NASA-lid,
  • François Spoto, hoofd van de Mars Exploration Group bij de European Space Agency.
Voor meer

Bron: NASA JPL

Verken de rode planeet met missie maart 2020

READ  Een onverwachte ontdekking nabij Rome van een elite Romeinse begraafplaats vol schatten