Top 14 – ASM Clermont ontsnapt uit de Pau-val en stormt terug naar de overwinning

Na een goede start van de wedstrijd brak PAO kort voor rust uit, voordat hij in het tweede semester een comeback maakte. Een levendige wedstrijd waarin de twee teams niet ophielden slag na slag te slaan. Maar uiteindelijk kon Clermontois het laatste woord hebben met een overwinning van 31-28.

Met drie nederlagen en een gelijkspel in de laatste vier gespeelde wedstrijden en slechts drie punten achterstand op de 13e plaats en de play-off, Perpignan, stond Clermont zaterdag met de rug tegen de muur toen het gastheer was van de Pau Division, wat de deuren markeerde naar de Top 6 aan het begin van deze 19e dag van Top 14. Onder leiding van een dominante roedel en George Moala stormden de Jaunards terug naar de overwinning en versloegen Palois aan het einde van een wedstrijd vol pogingen.

De poging van Jurand betekende het keerpunt in de wedstrijd

In de eerste helft kregen beide teams een klap, waarbij Fritz Lee (14e) en Beselli Yato (39e) van Clermont de pogingen van Emilian Gilton (7e) en Samuel Isella (27e) blokkeerden, die zijn achtste poging van het seizoen produceerden in de eerste helft. competitie voor zijn oude fans. Maar terwijl we dachten dat Clermontois en Balois met een score van 14-14 terug naar de kleedkamer zouden gaan, kwam ASM voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong dankzij een poging van Joris Jourand na de sirene (40+3). .

Clermont vocht zich terug in de tweede helft

Na terugkeer uit de kleedkamer keerde Clermont terug met dezelfde bedoelingen als aan het einde van de eerste helft en nam een ​​voorsprong van 10 punten dankzij een strafschop van Benjamin Urdabileta (45). Opportunistisch kwam Baloa na een poging tegen Theo Atesugbe (57) terug tot slechts drie punten. Maar slechts twee minuten later breidde Baptiste Juneau de voorsprong uit voor ASM (59e plaats). Ondanks de nieuwe poging van Pau via Youri Dehumel (80), wat een extra verdedigingspunt betekende voor Balois, wist Clermont aan het einde van de wedstrijd de voorsprong te behouden en opnieuw succes te boeken. Dankzij deze overwinning schuift ASM tijdelijk op naar de negende plaats in het klassement en geeft zichzelf wat ademruimte in de rode zone. Het departement Baloise van zijn kant blijft in de top 6 staan.

READ  Duivels: Onthul de selectie van Euro's met verschillende Rode Duivels!