Vriendschappelijk: Nederland sluit zich aan bij Schotland

Axel Allam, Media365 Geplaatst op vrijdag 22 maart 2024 om 22:39 uur

De tegenstanders van The Blues tijdens het volgende EK wist Nederland, zonder echt indruk te maken, Schotland ter voorbereiding te corrigeren (4-0).

Nadat Blues er tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de European Nations Cup overheen waren gegaan (4-0, 1-2) won Nederland, dat op 21 juni nog op weg is naar Frankrijk, vrijdagavond. “Ter voorbereiding op het EK zullen we niet veel experimenteren. Maar ik heb al gezegd dat dit team in verschillende systemen kan spelen. Ik heb de reputatie een nauwkeurige coach te zijn. Maar ik zou graag 'de bal, aanval, druk uitoefenen op de tegenstander”, aldus Ronald Koeman. Voorafgaand aan deze ontmoeting tegen Schotland, dat op 14 juni het EK opent met een wedstrijd tegen Duitsland. Op het veld worden de woorden van Koeman nog niet volledig in daden omgezet, maar de 4-0-stand is er wel.

Realistisch succes

De wedstrijdstart was dus in het voordeel van de bezoekers in de Johan Cruijff Arena. In lastige duels, zoals de altijd strijdlustige Scott McTominay, die een gele kaart kreeg voor een overtreding op Xavi Simons (9e), wisten de Schotten kracht en technisch meesterschap te combineren in inzendingen. Iets meer dan een kwartier in de wedstrijd kreeg Christie een voorzet van Gilmour, maar Flecken werkte deze weg (17). Schotland kon de bal op de Nederlandse helft houden en werd verrast door de enige gevaarlijke zet van de lokale bevolking in de eerste helft. Reinders profiteerde van wat ruimte en tijd bij de ingang van het strafschopgebied en vuurde vanaf twintig meter afstand een krachtig schot af, waardoor Jean kansloos bleef (1-0, min. 40).

READ  Sports Cup 2021: verkozen tot Aude's Speler van het Jaar

Aan het einde van de eerste helft zou het overdreven zijn om te zeggen dat het resultaat in het voordeel van Nederland indrukwekkend was, aangezien Schotland zijn superioriteit met de vuisten toonde. De tweede termijn was, in tegenstelling tot de eerste, levendig in schoten en kansen. Schotland kreeg de kans om te profiteren van het balverlies van Reinders vlakbij het strafschopgebied, maar het schot van Gilmour werd geblokt door de doelpuntenmaker (54). De bezoekers, die niet hun best deden, werden afgestraft met kopballen van Wijnaldum (2-0, min. 72) en Weghorst (3-0, min. 84) en een doelpunt van Malen (4-0, min. 86). . Realistisch gezien schitterde Nederland collectief niet, maar een overwinning zou geen kwaad kunnen vóór dinsdag en het affiche tegen Duitsland.