Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Top 10 oorzaken van “draaiend hoofd”

Velen van ons hebben de vraag gesteld, of het nu op normale dagen of tijdens ziekte is: “Waarom voel ik me duizelig?”

Hoewel duizeligheid vervelend kan zijn, zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat episodische duizeligheid heel gewoon is bij volwassenen. Maar je had misschien niet geraden dat duizeligheid ook vaak voorkomt en bijna 40% van de mensen ouder dan 40 minstens één keer in hun leven treft.

Hoe weet je of je duizeligheid of normale duizeligheid ervaart? Het belangrijkste verschil is dat duizeligheid misselijkheid en braken kan veroorzaken, terwijl duizeligheid ervoor zorgt dat u zich even uit balans voelt. Duizeligheid kan echter van verschillende ernst zijn, variërend van gewoon vervelend tot ernstige angst.

Dit is wat gewoonlijk duizeligheid en duizeligheid veroorzaakt. En wat doe je als je een van deze afleveringen hebt.

1. Duizeligheid kan worden veroorzaakt door een probleem met het binnenoor

Een van de meest verrassende oorzaken van duizeligheid is goedaardige paroxismale positieduizeligheid. Uw binnenoor bevat op calcium en eiwit gebaseerde sensorkristallen die otoconia worden genoemd. Als deze kristallen losraken en in de kanalen van uw binnenoor drijven, kunt u een kort ronddraaiend gevoel voelen. Het is een eenvoudig mechanisch probleem dat kan en moet worden gecorrigeerd met fysiotherapie, niet met medicijnen of een operatie.

Hoewel dit type duizeligheid de meest voorkomende evenwichtsstoornis is die verband houdt met het binnenoor, treft het slechts 1 op de 1.000 mensen per jaar. Hoewel het volwassenen van elke leeftijd kan treffen, treft dit type duizeligheid vooral ouderen. De meeste gevallen doen zich zonder duidelijke reden voor. Het is in verband gebracht met trauma, migraine, infecties van het binnenoor, diabetes en osteoporose. Na behandeling kan 50% van de patiënten dit probleem binnen vijf jaar opnieuw ervaren, vooral als het een trauma is.

READ  Weer: De terugkeer van de equinox in het zuidoosten, met kou en wolken in het midden.. De voorspelling is voor vrijdag 3 maart

2. Het balanssysteem van uw oor regelt de bloedstroom

Ons evenwichtssysteem in het binnenoor helpt onze bloedstroom onder controle te houden. Het binnenoor heeft het vermogen om te vertellen in welke richting het bovenste deel is. Wanneer je van liggend naar staand beweegt, voelen twee structuren in het binnenoor, de blaas en het heiligbeen, de zwaartekracht. Ze vertellen uw cardiovasculaire systeem om de bloedstroom te sturen om de verandering in uw positie op te vangen. Wanneer dit proces fout gaat, kan dit duizeligheid veroorzaken.

3. Lage vitamine B12 kan duizeligheid veroorzaken

Een tekort aan deze essentiële vitamine kan leiden tot een aantal neurologische problemen. Deze omvatten een gevoel van onbalans, lage bloeddruk en verminderde bloedtoevoer naar de hersenen. Vitamine B12-tekort is gemakkelijk op te sporen en te behandelen, maar het is een vaak over het hoofd geziene oorzaak van duizeligheid.

Vraag uw arts om een ​​eenvoudige bloedtest uit te voeren om uw B12-waarden te controleren als u zich duizelig voelt. Goede bronnen van vitamine B12 zijn vlees, zuivelproducten en producten verrijkt met deze vitamine.

4. Duizeligheid kan een symptoom zijn van een hartaandoening

Een eenvoudige oorzaak van duizeligheid is plotselinge beweging. Zoals wanneer je plotseling opstaat uit je stoel of bed. Maar soms is duizeligheid een teken van een hartprobleem. Oorzaken van cardiovasculaire duizeligheid zijn lekkende of vernauwde hartkleppen, hartritmestoornissen zoals atriumfibrilleren en atherosclerose. Deze ziekten kunnen duizeligheid veroorzaken omdat ze de bloedtoevoer naar de hersenen verminderen.

5. Migraine veroorzaakt soms duizeligheid

Het zal sommige mensen misschien verbazen te weten dat duizeligheid vaak gepaard gaat met migraine, met of zonder hoofdpijn. Andere symptomen van aan migraine gerelateerde duizeligheid zijn gevoeligheid voor beweging, licht en geluid. Ongeveer 40% van de mensen die aan migraine lijden, ervaart duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd.

READ  Wie kan de totale maansverduistering op 8 november 2022 zien?

6. Duizeligheid kan verband houden met angst

Veel mensen die duizeligheid ervaren, vooral mensen van in de twintig, kunnen ook angstig zijn. Ze willen meestal niet horen dat duizeligheid verband kan houden met angst omdat het aangeeft dat het allemaal in hun hoofd zit. Maar wat er in je hoofd omgaat, is je geest. Angst kan een weerspiegeling zijn van een stoornis in de hersenfunctie die mogelijk genetisch van oorsprong is.

Vergeleken met mensen zonder angst lijken mensen met een angststoornis er meer last van te hebben als ze worden blootgesteld aan een bewegende visuele omgeving. Ze oscilleren op een manier die synchroon lijkt te lopen met de visuele beweging. Deze mensen kunnen abnormaal gevoelig zijn voor visuele stimulatie, omdat hun duizeligheid kan toenemen bij het kijken naar bewegende objecten of bij het binnenlopen van een heldere grote winkel.

Dit wordt visuele verslaving genoemd. Er is weinig bekend over de frequentie ervan. Het is aannemelijk dat deze aandoeningen in de toekomst mede op basis van erfelijkheid heringedeeld zullen worden.

7. Het berijden van een boot of waterbed kan duizeligheid veroorzaken

De eerste dag na een cruise is het normaal dat u zich duizelig voelt. Voor sommige mensen kan dit gevoel, zeeziekte genaamd, maanden of zelfs jaren aanhouden. Ongeveer 75% van de zeilers ervaart deze duizeligheid. Vliegtuigen, auto’s en treinen kunnen ook duizeligheid veroorzaken. Zelfs ontspannen op een waterbed kan duizeligheid veroorzaken.

8. Duizeligheid en duizeligheid kunnen een bijwerking zijn van medicijnen

Zoveel medicijnen kunnen duizeligheid veroorzaken dat er te veel zijn om ze allemaal op te noemen. Hoge doses bloeddrukmedicatie kunnen echter duizeligheid veroorzaken. Vooral bij ouderen en degenen die een voor hen te hoge dosis zijn gaan gebruiken.

READ  Hier zijn de 10 astronomische gebeurtenissen die je in 2023 niet mag missen

Controleer of de geneesmiddelen die u gebruikt duizeligheid, een licht gevoel in het hoofd of evenwichtsverlies kunnen veroorzaken door contact op te nemen met uw apotheker of arts. Het zorgvuldig doornemen van medicatielijsten en het verlagen van doseringen kan soms tot verrassende voordelen leiden.

9. Uw dieet of uitdroging kan u duizelig maken

Zelfs milde uitdroging kan duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd veroorzaken. Uitdroging kan ook leiden tot lage bloeddruk. Wat duizeligheid kan veroorzaken. Diëten kunnen ook duizeligheid veroorzaken, omdat sommige tot uitdroging leiden. Milde uitdroging na slechts 1-2% van het lichaamsgewicht te hebben verloren, kan duizeligheid veroorzaken.

10. Er zijn verschillende minder vaak voorkomende oorzaken van duizeligheid en duizeligheid

Pas op voor eventuele schokken. Omdat ze, samen met andere symptomen, iets ernstigers kunnen aangeven. Zoals waarschuwing voor symptomen van een beroerte of hersentumor.

Een zeer zeldzame ziekte geassocieerd met duizeligheid is de ziekte van Ménière. Als u lange, spiraalvormige episodes van duizeligheid en gehoorproblemen in één oor heeft, kan dit de ziekte van Ménière zijn. Deze ziekte treft slechts ongeveer 0,2% van de bevolking. Ze worden af ​​en toe gevonden bij volwassenen tussen de 40 en 60 jaar. Hoewel het niet kan worden genezen, kan het worden behandeld.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.