Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toestel staat vanaf maandag 9 augustus op TGV en Intercités met “enorme” controles, belooft SNCF

De gezondheidskaart wordt vanaf maandag 9 augustus verplicht in TGV-, Intercity- en internationale langeafstandstreinen die vertrekken vanuit Frankrijk, zo maakte de SNCF vrijdag 6 augustus bekend in een persbericht. TER, Transiliens en Eurostar worden niet beïnvloed.

Alle reizigers ouder dan 12 jaar vallen onder deze verplichting, die vanaf 30 september pas geldt voor reizigers tussen 12 en 17 jaar.

SNCF belooft verificatiesysteem “Massa”. Kan “Run overal en altijd”, definieert de groep. Kade-inspecties worden uitgevoerd door SNCF-agenten, stationsagenten, controllers (ASCT), beveiligingsteams (SUGE) of informatievrijwilligers, te herkennen aan een blauwe achtervolgings- of charterbadge. Door alle ambtenaren op te leidenOf het nu medewerkers of dienstverleners van SNCF zijn. Zij kunnen profiteren van politieondersteuning. Inspecties aan boord van treinen worden uitgevoerd door aangewezen teams van controleurs (ASCT) en veiligheidsagenten (SUGE) of door de politie.

Het zal alleen een kwestie van controleren zijn QR-codes Via de TousAntiCovid app, of certificaten op papier, met of zonder QR-code. Identiteitsdocumenten worden niet geverifieerd, tenzij op verzoek van wetshandhavers. Bij niet-naleving van de gezondheidskaart wordt reizigers die nog niet in de trein zijn gestapt de toegang tot de trein ontzegd. Als de overtreding in het vliegtuig wordt geconstateerd, riskeert de passagier een boete van 135 euro.

“Het dragen van een masker blijft verplicht bij het betreden van het station, op het perron en op alle SNCF-treinen gedurende de hele reis, en het opheffen van deze verplichting staat niet op de agenda.”SNCF waarschuwt.

Bovendien zijn alle treinkaartjes omwisselbaar en 100% terugbetaalbaar voor vertrek van TGV Inoui, internationale TGV’s, evenals Intercités en tot 13.30 uur voor vertrek naar Ouigo, voor alle reizen van 9 augustus tot 12 september. Ze blijven ook gelden voor passagiers die vóór hun vertrek zijn uitgesloten van reizen vanwege een positieve COVID-test.

READ  Binnenkort het einde van de bonnetjes