Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokko keurt Pfizer-vaccin goed

Pfizer BioNTech is mogelijk het vijfde Covid-19-vaccin dat in Marokko is goedgekeurd. De autorisatie voor het gebruik in noodgevallen wordt overwogen door het Nationaal Adviescomité voor vergunningen voor een Covid-19-vaccin en het Directoraat Geneesmiddelen en Farmacie van het ministerie van Volksgezondheid. Sinds woensdag houden ze een sessie over de normen voor productie, veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid van het vaccin, de resultaten van preklinische en fase I-IV klinische proeven, evenals internationale erkenning van dit vaccin.

Om te lezen: Marokko tekent nieuwe overeenkomsten voor vaccins tegen Covid-19

Maar met de goede resultaten van het Pfizer BioNTech-vaccin die op internationale schaal bekend zijn, zou het verlenen van vergunningen binnenkort moeten plaatsvinden, zeggen dagelijkse rapporten. Al Ahdath Al Maghribia . Met deze toestemming kan Marokko binnen deze week een batch van 1,2 miljoen doses van het Pfizer BioNTech-vaccin ontvangen. Het zal ook de vaccinatiecampagne versnellen, die een andere dimensie heeft gekregen sinds de Koninklijke Strijdkrachten werden ingeschakeld om de injecties te versnellen.

Om te lezen: Marokko krijgt dankzij Israël het Pfizer-BioNTech-vaccin

Voorafgaand aan het Pfizer BioNTech-vaccin gebruikte Marokko Sinopharm, AstraZeneca, Janssen en Spoutnik-V. Marokko ontving op dinsdag 3 augustus 2021 een nieuwe bestelling voor één miljoen doses van het Sinopharm-vaccin. In het kader van het Kovacs-programma ontving Marokko op zaterdag 24 juli 2021 een donatie van 30.2004 doses Janssen-vaccin, geproduceerd door Johnson & Johnson, en zal naar verwachting 650.000 nieuwe doses AstraZeneca-vaccin ontvangen. Volgens de laatste statistieken van het ministerie van Volksgezondheid bereikte het aantal mensen dat de eerste dosis van het vaccin ontving 148.09114 en 10.733.482 mensen hebben de tweede dosis van het vaccin al ontvangen.

READ  Duizenden belastingbetalers werden door een computerfout gedwongen de belastingaangifte te corrigeren