Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toegang tot Foyer de l’Espérance wordt geblokkeerd door een medewerker die als hem vermomd is

De toegang tot de woning is op maandag 9 mei 2021 geblokkeerd door houten pallets en banden. Het ontslag van een medewerker in de hotellobby van Chateauboeuf in Fort-de-France was een van de redenen waarom de faciliteit de hele ochtend gesloten was. Verschillende van zijn collega’s gaven hem hun steun, evenals de CGTM (Algemene Confederatie van Martinique Workers).

Foyer de l’Espérance in Chateauboeuf in Fort-de-France was maandagochtend de hele maandag gesloten. van Voor de hoofdingang van de instelling werden houten pallets en frames geplaatst.

De inburgeraar meent het slachtoffer te zijn van onterecht ontslag.

Medewerkers die deze losgekoppelde agent ondersteunen, stellen het bijna onbestaande contact met de hiërarchie aan de kaak en vragen om deze naar een andere dienst te verplaatsen om uit deze impasse te geraken.

De ontslagen werknemer toonde posters waarin hij zijn aanpak uitlegde© Christoph Arnren

De ontslagen werknemer wordt ondersteund door de vakbond CGTM (Algemene Confederatie van Martinique Arbeiders).

De administratie van Foyer de l’Espérance eiste dat de toegang werd vrijgegeven om besprekingen te starten.

De demonstrant hief aan het einde van maandagochtend de barricades op. De twee partijen ontmoeten elkaar op dinsdag 10 mei om de besprekingen over dit hoofdstuk te beginnen en een oplossing voor dit conflict te vinden.

READ  Watervliegtuig stort neer tijdens gebruik, geen gewonden