Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn jouw droomlanden waar je heen kunt zonder paspoort

Dit zijn jouw droomlanden waar je heen kunt zonder paspoort

De vakantie nadert en de Fransen zonder geldig paspoort vragen zich af of ze naar het buitenland kunnen reizen, terwijl de deadlines voor het verkrijgen van een geldig paspoort langer worden. Ongeveer veertig landen accepteren ze met een eenvoudige ID.

Sinds de gezondheidscrisis zijn de vertragingen bij het verkrijgen van een identiteitsbewijs in Frankrijk geëxplodeerd. Het duurt nu gemiddeld twee maanden Zijn paspoort of identiteitskaart voor twee tot drie weken in normale tijden te verkrijgen. Maar de vakantie mag niet eindigen.

Er zijn al zo’n veertig landen waar je met een simpele ID naar toe kunt. Allereerst natuurlijk de 26 landen van de Europese Unie, maar met hun overzeese gebiedsdelen en dat zijn er veel.

Wat Frankrijk betreft, zijn er al West-Indië (Guadeloupe, Guyana, Martinique), maar er zijn ook de eilanden Mayotte, Nieuw-Caledonië, Frans-Polynesië, Saint Barthelemy, Saint-Pierre en Miquelon, of de eilanden Wallis en Futuna. Voor Sint Maarten, wees voorzichtig als u aankomt via Princess Juliana International Airport, gelegen aan de Nederlandse kant. U heeft een paspoort nodig omdat dit deel van het eiland geen Europees grondgebied is in het Schengengebied. Het zal daarom nodig zijn om via Grand Case Espérance Airport te passeren. Laten we natuurlijk Corsica en zijn turquoise wateren niet vergeten.

Waarschuwing voor bestemmingen waar een tussenstop nodig is in een land waar een paspoort nodig is, zoals bijvoorbeeld Polynesië.

Turkije, Tunesië en Egypte

Buiten Frankrijk is een ID-kaart voldoende voor Sardinië en Sicilië in Italië, Madeira en de Azoren in Portugal, de Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje en Kreta in Griekenland.

READ  Stanislas Cazelles: "Bescherm uzelf om te voorkomen dat u belangrijkere maatregelen neemt"

Het is ook mogelijk om zonder paspoort toegang te krijgen tot Europese landen buiten de EU maar in het Schengengebied. Onder deze landen bevinden zich Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Servië, Montenegro, Macedonië, Liechtenstein en waarom niet Monaco.

Ten slotte staan ​​sommige landen buiten Europa Europese burgers toe om binnen te komen met een eenvoudige ID. Dit is het geval voor Turkije met een identiteitskaart die 150 dagen geldig is vanaf de datum van binnenkomst, Tunesië en Egypte met een geldigheid van 6 maanden vanaf de datum van terugkeer en een visum waarvan de aanvraag ten minste 7 dagen voor vertrek moet worden ingediend.

Voor informatie over de gekozen bestemming, de site Franse diplomatie Geeft een overzicht van de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om naar het buitenland te reizen.