Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizend weerstanden zijn nog steeds in de Azovstal-fabriek in Mariupol

In Mariupol blijven meer dan duizend soldaten in het stalen Azovstal, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet.

De vice-premier van Oekraïne zei dinsdag dat “meer dan duizend” Oekraïense soldaten, waaronder “honderden gewonden” zich nog steeds bevinden in de Azovstal-staalfabrieken die worden belegerd door Russische troepen in Mariupol, in het zuidoosten van Oekraïne. Oekraïense minister Irina Vereshuk.

‘Zwaar gewond’

“Er zijn ernstige slachtoffers die dringend geëvacueerd moeten worden”, zei ze, eraan toevoegend dat “de situatie elke dag verslechtert” in deze staalfabrieken, het laatste verzet van Oekraïense troepen tegen het Russische leger in de stad. Vernietigde de stad Mariupol, aan de Zee van Azov.

Irina Verichuk ontkende ook de informatie van twee regionale functionarissen dat er nog steeds burgers in de staalfabrieken zijn.

“Dit is niet waar”, zei ze en merkte op dat de commandant van het versterkte regiment van Azov in de staalfabriek “officieel” Oekraïense regeringsfunctionarissen en een VN-vertegenwoordiger “officieel informeerde” dat “er geen burgers, vrouwen, kinderen of oude mensen meer waren in Azovstal “. .

De burgemeester van Mariupol, Vadim Boychenko, weigerde te zeggen dat hij “100% zeker” is dat alle burgers uit Azovstal zullen worden geëvacueerd, en benadrukte dat dit “niet kan” worden geverifieerd zolang er geen permanent staakt-het-vuren komt.

Een week lang geen huisuitzetting

“De situatie was en blijft erg moeilijk”, voegde hij eraan toe tijdens een online persconferentie, waarbij hij opmerkte dat “extreem gewelddadige gevechten” in Izvostal waren hervat nadat de evacuaties waren voltooid.

Irina Vereshuk zei dat de Oekraïense autoriteiten nu “werken” aan de mogelijkheid om gewonde soldaten, medisch personeel en militaire aalmoezeniers uit de staalfabriek te evacueren, terwijl ze hopen op hulp van internationale organisaties en Turkije.

READ  Taliban lanceren 'Work for Food'-programma

Ze voegde eraan toe dat “medisch personeel de gewonden wil evacueren, omdat ze moeten worden begeleid” voor het geval er een “humanitaire gang” wordt geopend vanuit de staalfabrieken.

Volgens haar zou deze operatie “minstens een week” kunnen duren gezien het aantal gewonden dat “op brancards moest worden gedragen”.