Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste stemming in het Amerikaanse Congres over een envelop ter waarde van 40 miljard voor Oekraïne – 05/11/2022 om 04:25

Amerikaans congres bij zonsopgang, 10 mei 2022 (AFP/Stephanie Reynolds)

Amerikaans congres bij zonsopgang, 10 mei 2022 (AFP/Stephanie Reynolds)

Het Amerikaanse Congres heeft dinsdag een eerste stap gezet in de richting van de lancering van een duizelingwekkende nieuwe envelop ter waarde van bijna $ 40 miljard voor Oekraïne, in navolging van Joe Biden in zijn niet-aflatende steun voor hoe.

“Via dit hulpprogramma zendt Amerika een signaal naar de wereld van onze niet-aflatende vastberadenheid om het dappere volk van Oekraïne te steunen naar de overwinning” tegen Moskou, zei de Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi. Enkele uren voor de publicatie van deze tekst. Goedgekeurd door de gekozen functionarissen van beide partijen.

Dit pakket moet nu in de Senaat worden gestemd voordat het door Joe Biden wordt aangenomen.

Onder deze geweldige omstandigheid: $ 6 miljard die Oekraïne in staat zou stellen zichzelf uit te rusten met gepantserde voertuigen en zijn luchtafweerverdediging te versterken in een tijd waarin de gevechten nog steeds woedt in het oosten en zuiden van het land.

Er is ook ongeveer $ 9 miljard gepland om, onder andere, “de continuïteit van de Oekraïense democratische instellingen” te verzekeren, evenals een belangrijke humanitaire component.

– ‘Wrede Poetin’ –

Al enkele weken roept de Amerikaanse president op tot een enorme budgetverlenging van $ 33 miljard om Oekraïne te steunen in het licht van de Russische invasie.

De Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis, 9 mei 2022 (AFP/Nicolas Cam)

De Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis, 9 mei 2022 (AFP/Nicolas Cam)

Maar op maandagavond kwamen de Democratische en Republikeinse leiders overeen om verder te gaan en een compromis te vinden rond een enveloppe van $ 40 miljard, gelijk aan het bruto binnenlands product van Kameroen in 2020.

De leider van de senaat-democraten, Chuck Schumer, drong er dinsdag op aan dat “de snelle goedkeuring van deze noodfinanciering essentieel is om het Oekraïense volk te helpen in hun strijd tegen een meedogenloze Poetin.”

Hij zei dat de Verenigde Staten een “morele verplichting” hebben om onze “vrienden in Oekraïne” bij te staan. Over deze omstandigheid moet de Eerste Kamer eind deze week of begin volgende week een besluit nemen.

Een zeldzaamheid in het Congres dat gewend is aan politieke meningsverschillen: deze maatregelen genieten brede steun van alle partijen.

In een verklaring op maandag drong de Amerikaanse president er bij het Congres op aan om “onmiddellijk” over dergelijke financiering te stemmen.

Volgens de US Executive is er een urgentie.

Een Oekraïense tank bij Lysytchansk, 9 mei 2022 (AFP/Yasuyoshi CHIBA)

Een Oekraïense tank bij Lysytchansk, 9 mei 2022 (AFP/Yasuyoshi CHIBA)

Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst, Avril Haines, waarschuwde dinsdag dat Vladimir Poetin, die zich voorbereidt op een langdurig conflict in Oekraïne, rekent op afnemende westerse steun voor hoe.

En ze waarschuwde dat de Russische president “waarschijnlijk rekent op de verzwakking van de vastberadenheid van de Verenigde Staten en de Europese Unie, wanneer voedseltekorten en hoge energieprijzen worden verergerd.”

Volgens Joe Biden zouden de middelen die de Verenigde Staten hebben verstrekt om Oekraïne te helpen echter binnen tien dagen opgedroogd moeten zijn.

– Helikopters en drones –

“We kunnen niet toestaan ​​dat de distributie van onze hulp stopt in afwachting van een besluit van het Congres”, zei de Amerikaanse president, die regelmatig zijn wens uitspreekt om de grote strijd van democratieën tegen autoritaire regimes te leiden.

Bijna $ 9 miljard van dit geld zou Amerikanen ook in staat moeten stellen hun wapenvoorraad aan te vullen.

Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een virtuele toespraak tot het Amerikaanse congres, 16 maart 2022 (POOL/J. Scott Applewhite)

Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een virtuele toespraak tot het Amerikaanse congres, 16 maart 2022 (POOL/J. Scott Applewhite)

Het Congres, een traditionele bondgenoot van Amerikaanse presidenten op het gebied van buitenlands beleid, had medio maart al bijna 14 miljard dollar vrijgemaakt voor de crisis in Oekraïne.

Tijdens een virtuele toespraak tot gekozen functionarissen vergeleek de Oekraïense president Volodymyr Zelensky het conflict in zijn land met het donkerste uur van de Amerikaanse geschiedenis, Pearl Harbor, de aanslagen van 11 september …

Twee zwaargewicht senatoren, de Republikein Lindsey Graham en de Democraat Richard Blumenthal, gingen dinsdag een stap verder in de strijd tegen Moskou en onthulden een resolutie waarin de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken werd opgeroepen om Rusland op de Amerikaanse zwarte lijst van “staten die terrorisme steunen” te plaatsen.

Vandaag staan ​​er vier landen op deze lijst: Cuba, Iran, Syrië en Noord-Korea.

READ  De verplichting om negatief te testen voor luchtreizigers wordt binnenkort opgeheven