Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tijgermuggen vestigen zich zelfs in de stad: hier zijn de juiste dingen om ze weg te houden

Tijgermuggen vestigen zich zelfs in de stad: hier zijn de juiste dingen om ze weg te houden

Als we een samengestelde afbeelding zouden maken van tijgermugWe moeten het eerst hebben over zijn uniform, zwart-witte strepen op zijn lichaam en benen. Dan zijn lilliputter formaat (minder dan 0,5 cm) en tot slot het feit dat hij vrij stil is, niet echt een nachtbraker en dus overdag meer bijt. Het is een veilige gok dat je al paden hebt gekruist zonder het te weten, want Aedes albopictus, met zijn wetenschappelijke naam, Het was in staat om zich aan te passen aan ons klimaat Het is nu aanwezig in 67 districten van Europees Frankrijk van de 96.

Volgens de Anses signalement-muggenwebsite koloniseerde dit insect op 1 januari 3.934 gemeenten van tropische bossen in Zuidoost-Azië, die mogelijk Europa hebben bereikt via internationale handel in het binnenland van gebruikte banden.

“De bevolking groeit rond Ile-de-France”

“Het blijft stijgen naar het noorden van Frankrijk en de bevolking neemt toe in de Rhône-vallei, Over Ile de France en aan de Atlantische kust”, benadrukt Elsa Quillery, coördinator wetenschappelijke expertise bij ANSES.

Wat de gezondheidsautoriteiten zorgen baart, is dat de tijger verschillende virussen op mensen kan overbrengen, zoals knokkelkoorts, chikungunya of Zika. Frankrijk houdt regelmatig toezicht op gevallen van “geïmporteerde” knokkelkoorts die Franse reizigers treffen die terugkeren van een verblijf in de tropen waar muggen vaker voorkomen dan in Frankrijk.

Maar al in 2010 werden in Nice en Fréjus respectievelijk twee ‘oorspronkelijke’ gevallen van dengue en twee gevallen van chikungunya geconstateerd.

Hetzelfde vorig jaar met twee gevallen van knokkelkoorts in Var en in de buurt van Montpellier. Gezondheidsautoriteiten lanceerden daarna in 2021 ook een protocol voor muggenbestrijding Een geval van knokkelkoorts ontdekt bij een inwoner van Alfortville (Val de Marne).

READ  Het besmettingsrecord in Bretagne is overschreden in deze vijfde golf van Covid-19 - Bretagne

Geloof het trouwens niet Je bent stil als je in de stad woontomdat Aedes Albopictus stabiliteit in zeer dichtbevolkte stedelijke gebieden niet minacht.

Omdat ze dol zijn op vochtige ruimtes en zich graag nestelen in vazen, tonnen, goten, goten en andere waterpoelen, raadt ANSES ten zeerste aan om regelmatig kopjes en vazen ​​onder je bloempotten te legen en zelfs vissen te introduceren die rupsen eten als je een siervijver in je tuin hebt. tuin.