Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Excellentie voor alle beleden, excellentie voor niemand in de praktijk”

Groot interview – Wiskunde is altijd een van de laatste majors geweest die ontsnapte aan de lage schoolstandaard in Frankrijk. Dat is tegenwoordig niet meer het geval, stelt polytechnicus en onderzoeker Olivier Ray.

De zwakte van Franse studenten in deze specialiteit is nu bewezen. De intellectueel analyseert de oorzaken van deze ondergang in een kennis die fundamenteler is dan ooit. Het beeldt een “gevallen” onderwijssysteem uit, waarin de inclusie die aan alle studenten wordt geboden zich in feite vertaalt in een grote concessie.

Le Figaro. Een Oekraïens meisje dat haar opleiding in Frankrijk kreeg, was verrast door het lage wiskundeniveau in haar nieuwe klas. Het rapport dat op 21 maart aan Jean-Michel Blanquer werd voorgelegd over “The Place of Mathematics in the General Secondary School” erkent dit expliciet: “Het gemiddelde niveau van wiskundige vaardigheden in Frankrijk daalt al bijna veertig jaar”en dit is Ongeacht welk beoordelingsinstrument wordt gebruikt (Timss, Cedre, LEC of Pisa). Hoe verklaart u deze daling van het niveau?

Oliver Ray. – In zijn toespraak tot de “digitale spelers” in september 2020 was Emmanuel Macron verheugd: “Onderwijs, we hebben een van de beste onderwijssystemen ter wereld. (…) Wat…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 93% om te ontdekken.

Vrijheid is ook om naar het einde van het debat te gaan.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  Hoe houd je je armen vast? Een persoonlijkheidstest die details over jou onthult...