Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tijdens het proces tegen Trump was de sfeer hectisch en gespannen naarmate het einde van de debatten naderde

Tijdens het proces tegen Trump was de sfeer hectisch en gespannen naarmate het einde van de debatten naderde

Het zou een rustige dag worden in aanloop naar de grote finale, met mondelinge argumenten van beide kanten. Maar een strafproces is een levendig en onvoorspelbaar geheel, vooral als de verdachte Donald Trump is. De rechtszaal in Manhattan nam op maandag 20 mei onverwachte wendingen. Een van de belangrijkste getuigen van de aanklager, Michael Cohen, gaf toe dat hij geld had gestolen van zijn voormalige werkgever, de Trump Organization. Toen maakte de tweede en belangrijkste getuige die door de verdediging was opgeroepen, ondanks zijn ervaring in deze gerechtelijke fora, rechter Juan Merchan zo kwaad dat laatstgenoemde opdracht gaf de kamer te evacueren.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In het proces tegen Donald Trump weerlegde getuige Michael Cohen zijn leugens met een definitieve verdediging

Het was drie uur in de middag toen Joshua Steinglass, plaatsvervangend officier van justitie, de langverwachte woorden sprak: ‘Edelachtbare, het proces is afgelopen.’ Vijf weken na het proces tegen Donald Trump “Vervalsing van boekhoudkundige documenten” Het was een belangrijk moment. Het einde nadert. De pleidooien zullen dienen als een essentiële slotbijeenkomst voor beide partijen, misschien al volgende week. Zij zullen, elk op hun eigen manier, proberen de verspreide fysieke documenten en getuigenissen te reconstrueren die tijdens de dagen van de sessie zijn gegeven. De aanklager wil vóór de presidentsverkiezingen van 2016 zijn demonstratie van een samenzwering bevestigen die erop gericht is kandidaat Trump te beschermen tegen welk seksschandaal dan ook. De advocaten van de verdachte zijn van plan deze demonstratie te torpederen door op elke hotspot twijfel te zaaien.

READ  "The Tragic Drift of Benjamin Netanyahu"

Maandag, aan het einde van de hoorzitting voor Michael Cohen, de voormalige klusjesman van de miljardair die een kroongetuige tegen hem werd, werden beide benaderingen gedemonstreerd. In oktober 2016 moesten we nog een keer terugkomen. Toen wist Michael Cohen meerdere branden tegelijk te blussen. De advocaat van Donald Trump probeert zijn baas, die tegenover Hillary Clinton staat, te beschermen tegen compromitterende verklaringen van haar voormalige minnares, Stormy Daniels, de pornoactrice.

Bevredig het ego van Trump

Maar Michael Cohen achtervolgt ook andere dossiers, zoals een poging om Tiffany Trump, een van de dochters van de miljardair, te chanteren of een complexe persoonlijke investering in de taxisector. Todd Blanche, de hoofdadvocaat van de voormalige president, bevestigt deze meerdere zorgen. Vervolgens valt hij de betalingen aan die Donald Trump aan Michael Cohen heeft gedaan, zodra hij in het Witte Huis was aangekomen, in de vorm van maandelijkse cheques. Zijn strategie is duidelijk: juryleden ervan overtuigen dat dit geld consistent is met zijn voortdurende juridische advies aan de president en aan First Lady Melania Trump. Het bedrag – 420.000 dollar – werd overeengekomen tussen de advocaat en de CEO van de Trump Organization, Allen Weisselberg, die nu in de gevangenis zit. Het is veel groter dan de 130.000 dollar die de getuige aan Stormy Daniels betaalde tijdens het debacle, vlak voor de presidentsverkiezingen, en waarvan de verdediging het bestaan ​​nog steeds niet rechtvaardigt.

Je hebt nog 67,26% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.