Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veel aardbevingen rond de gigantische Flegrain Fields-vulkaan bij Napels

Veel aardbevingen rond de gigantische Flegrain Fields-vulkaan bij Napels

Maandag 20 mei, bewoners Gebied van Napels Ze werd geschokt door een reeks AardbevingenAardbevingen. De sterkste aardbeving, met een kracht van 4,4, veroorzaakte enkele kleine schade. Dit is echter de sterkste aardbeving in 40 jaar in deze regio.

Een supervulkaan die nog steeds actief is en nauwlettend in de gaten wordt gehouden

Deze nieuwe seismische crisis wordt verklaard door de aanwezigheid van een groot vulkanisch complex dat bekend staat als Flegrain-veldenFlegrain-velden. Deze reus Vulkanische kraterVulkanische krater Het heeft meer dan 500.000 mensen en is al actief. Hoewel de laatste uitbarsting dateert uit 1538, zijn geothermische activiteit, Solvatara’sSolvatara’s De talrijke kleine aardbevingen die het gebied regelmatig doen schudden wijzen hierop SupervulkaanSupervulkaan verre van uitsterven.

In september 2023 trof een soortgelijke seismische crisis met een maximale magnitude van 4,2 al de bevolking die zich in de caldera vestigde. Ondanks de bezorgdheid die dit soort gebeurtenissen elke keer weer met zich meebrengt, is het risico op een nieuwe catastrofale uitbarsting nog steeds erg laag. Vanwege de dreiging die uitgaat van deze vulkaan, wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden door vulkanologen.

READ  Nord Stream 2: De gaslekkage is gestopt vanwege waterdruk