Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thomas Pesquet slaagde erin om ‘Transient Luminous Phenomena’ of ‘TLE’ vast te leggen

De meest actieve astronauten op Twitter sloegen opnieuw toe met een aantal geweldige foto’s.

Astronaut Thomas Bisket is net geworden De eerste Fransen die het bevel voerden over het internationale ruimtestationEn als om deze nieuwe dominantie te vieren, zie, een ESA-astronaut slaagde er al na een paar dagen in om een ​​”voorbijgaand lichtfenomeen” (TLE) te fotograferen. Een lichtstraal die optreedt in de bovenste lagen van de atmosfeer tijdens een onweersbui. Een fenomeen dat zo slecht begrepen werd dat wetenschappers zich pas onlangs bewust werden van het bestaan ​​ervan. Alleen vliegtuigpiloten hadden de kans om deze lichteffecten te ontdekken, zonder dat de wetenschappelijke gemeenschap er veel aandacht aan besteedde.

Rode sylven, elven, blauwe jets en nog veel meer mysterieuze namen voor vluchtige lichtverschijnselen waarvan de schoonheid zelfs de meest cartesiaanse geesten terugvoert naar de mythen van het verleden. Zoals de Franse astronaut uitlegde in een tweet bij de foto, is er een speciaal instrument ontworpen om ze binnenshuis te bestuderen l’ISSDit zijn twee namenEuropees Observatorium voor interacties tussen atmosfeer en ruimte.

Als er vandaag geen wetenschappelijke consensus bestaat over de gevolgen van deze verschijnselen voor hun omgeving, dan theoretiseren veel wetenschappers dat deze verschijnselen een impact kunnen hebben op broeikasgassen.

De verschillende soorten bliksemafleiders TLE © Abestrobi

Wat is TLE?

Er bestaan ​​verschillende soorten voorbijgaande lichtverschijnselen. Er zijn allereerst sylfen, meestal rood, ook wel orks in Engels. Ze verschijnen in de hoogten van de lucht als twee of drie kwallen. Ze komen voor wanneer krachtige bliksem de bovenste atmosfeer raakt, en zijn vergelijkbaar met de handtekening vanuit de ruimte van een gewelddadige onweersbui. Heel kort, van een paar duizendsten van een seconde tot maximaal enkele tienden van een seconde, is het bijna of bijna onmogelijk om deze hemelgebeurtenissen vanaf de aarde waar te nemen, waardoor onze kennis zeer beperkt is.

READ  In Occitanie explodeert het besmettingspercentage en de autoriteiten roepen op tot extreme waakzaamheid

Een ander type TLE, blauwe jets (die Thomas Peskett kon fotograferen), zijn lichtflitsen die vanuit onweerswolken de stratosfeer in reizen. In tegenstelling tot sylfen lijken deze blauwe jets niet rechtstreeks van bliksem te komen en hun associatie met onweersbuien is op dit moment nog steeds een beetje een mysterie, ook al zijn ze alleen in de buurt van hen geboren. Er is een subcategorie van blauwe vliegtuigen, de blauwe starters. Volgens de wetenschappelijke gemeenschap zullen dit blauwe jets zijn die nog niet volledig zijn gevormd. Deze laatste, zeer kort, bereiken slechts een hoogte van 20 of 25 kilometer, maar ze zijn veel helderder dan de klassieke blauwe vliegtuigen.

Ten slotte zijn de elfen TLE die ovaal van vorm zijn en zeer zwak verlicht. Ze zijn op een zeer vluchtige manier in de lucht aanwezig (max. 5 milliseconden) en zullen volgens recente waarnemingen een tint hebben die naar het rood neigt.