Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dankzij dit nieuwe NASA-protocol kan SpaceX dromen van Mars

Het is geen geheim meer dat Elon Musk naar Mars wil. Met zijn bedrijf SpaceX wil de miljardair uit Pretoria in Zuid-Afrika tegen het einde van de eeuw onze rode buurman koloniseren. Als de ambities van Musk grenzeloos zijn, wordt hij vaak gehinderd door de overheidsinstanties van Uncle Sam, zoals FAA, die niet dezelfde procedurele snelheid hebben als de ondernemer.

Maar terwijl NASA zich voorbereidt om de komende jaren met zijn Artemis-programma naar de maan te gaan, komt deze schijnbaar triviale vraag weer naar voren: pond sterling Wie steriliseert sondes en andere eenheden die mensen de ruimte in sturen? Inderdaad, om de bodem van Mars of de Maan niet te vervuilen met aardbacteriën, worden sondes en andere ruimtevoorwerpen grondig gedesinfecteerd. Een zeer strikt protocol, dat ook door NASA wordt opgelegd aan alle overheidsinstanties Speciale acteurs die naar onze satelliet of een nabijgelegen planeet kunnen reizen.

Flexibeler protocol voor meer vluchten

Maar dit protocol, dat zeer restrictief en duur is, kan worden herzien volgens de laatste analyse door een panel van de Nationale Academies. Missies die niet van plan zijn om meer dan een meter onder het oppervlak van Mars te gaan, zullen waarschijnlijk geen grote hoeveelheden waterijs tegenkomen, wat essentieel is voor de evolutie van het leven, volgens hun studie die eerder deze maand op de Rode Planeet werd gepubliceerd.

Volgens Amanda Hendricks, co-voorzitter van de commissie “Deze bevindingen kunnen delen van Mars toegankelijker maken voor commerciële en overheidsbedrijven door de beschermingsvereisten te versoepelen, terwijl voorzichtigheid wordt betracht met betrekking tot de toegang tot bewoonbare gebieden.” Dit rapport, dat nu bij NASA is ingediend, is geïmplementeerd na een onafhankelijk onderzoek dat in 2019 werd uitgevoerd en waarin werd gevraagd om de gebieden van de maan en Mars waar de maximale vereisten zouden zijn, te verkleinen.

READ  In Indonesië is een lang verloren zoogdier herontdekt

Het doel blijft volgens Hendrix echter goed “Om schadelijke vervuiling te voorkomen om toekomstige levensdetectie-experimenten op Mars te behouden”, maar de commissie wil geen zeer strikt protocol opleggen, dat geen wetenschappelijke rechtvaardiging zou hebben, in gebieden van de Rode Planeet waar het leven zich eenvoudigweg niet kan ontwikkelen.

Kan SpaceX naar Mars gaan?

Vandaag kan SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, Mars niet bereiken. Nog minder tijdens een bemande missie. tijdens het gooien, Het ruimtevaartuig heeft nog steeds niet het minste zicht op een baan om de aarde, degene die door de Federal Aviation Administration (FAA) op aarde is verbannen, is het op dit moment erg moeilijk om te zien hoe SpaceX hem binnenkort naar Mars kan sturen.

Maar ook de rakettafel is niet leeg. NASA’s lander is gepland voor zijn terugkeer naar de maan, en het ruimteschip zou de leidende rol moeten spelen in toekomstige ruimtemissies, Tot ongenoegen van Jeff Bezos. Maar Elon Musk heeft grotere ambities met zijn raket en is van plan hem op de Rode Planeet te laten landen. Vanuit dit perspectief zou het opheffen van een aantal zeer kostbare beperkingen van de kant van NASA de taak van de miljardair en zijn teams aanzienlijk vergemakkelijken.

Het valt nog te bezien hoe de nieuwe kaart van de Rode Planeet eruit zal zien, en een paar gebieden waar het protocol zal worden verlicht. Ideale omstandigheden voor leven op Mars worden in feite voornamelijk gevonden waar er waterijs is, dus je zult moeten kiezen tussen het respecteren van het protocol en een “bewoonbaar” verblijf op Mars hebben, of dat doen. Het stopt op verzoek van NASA, maar komt terecht op een zeer vijandig deel van Mars, waar verkenning zeer beperkt, zo niet onmogelijk zal zijn.