Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: waarom zien we geen nieuwe varianten opkomen?

primair
Ze staan ​​bekend onder de namen Alpha, Beta of Gamma… De varianten zijn grotendeels betrokken geweest bij de pandemische golven van Covid-19. Maar sinds enige tijd is alleen de deltavariant nog aanwezig en is er geen mutatie opgetreden. Geen depeche du midi Leg uit waarom.

Delta, Alpha, Gamma, Ex Hindi, Engels of zelfs Bretons… Je haalt al maanden de krantenkoppen, maar waar zijn de Covid-19-varianten gebleven?

Als sommige af en toe door wetenschappers zijn ontdekt, zoals bèta en gamma, zijn andere bijna of volledig van de radars verdwenen: dit is de alfa (Engelse) toestand die heel weinig voorkomt of de trichromatische mutatie, de Bretonse variant die volledig is verdwenen, zoals de eerste varianten in Elders.

Aan de andere kant heeft de (Indiase) delta zich grotendeels in Europa opgedrongen en veroorzaakt de meeste vervuiling. Maar sindsdien zijn er geen nieuwe varianten meer van epsilon, kappa of theta… wat betekent dat?

“In Europa wordt een groot deel van de bevolking gevaccineerd, dus de verspreiding van het virus wordt verminderd. En wanneer de verspreiding van het virus wordt verminderd, PrimaHet verandert niet veel. Er komen dus minder varianten aan”, somt Dr. Anne Govard op, een viroloog bij het Lyell Center for Infection and Immunology (Inserm).

“Er is eigenlijk minder omdat we een aanzienlijk niveau van kudde-immuniteit hebben bereikt door vaccinatie en natuurlijke immuniteit door infectie”, vervolgt ze.

Afrika, een nieuwe vector van variabelen?

Als het weer rustig is in termen van de verspreiding van de epidemie, is het “geen definitief stabiele situatie” en verwachten epidemiologen bepaalde risico’s: “In andere regio’s van de wereld, vooral in Afrika, verspreidt Covid-19 zich veel en dit vergroot de dreiging van het ontstaan ​​van nieuwe varianten”, ontwikkelt een wetenschapper virussen.

READ  weervoorspelling. Wat staat de lucht van Dijon en Cote d'Or deze week voor je in petto?

Variabele risico’s met betrekking tot vaccins

Potentiële nieuwe varianten in de toekomst zullen niet “noodzakelijker zijn dan de delta-variant die zich zeer snel verspreidt. Maar de grootste angst is dat een nieuwe mutatie aan vaccinatie zal ontsnappen”, legt Dr. Govard uit.

Tegenwoordig hebben RNA-Messenger-vaccins zoals Pfizer een zeer hoog beschermingspercentage met een werkzaamheid van 88% volgens een onderzoek uitgevoerd door scalpel“En het is een formidabel en zeldzaam vaccin”, meent de viroloog van Lille.

De delta-variant komt wel weg met “een klein beetje van de beschermingsgraad van het Covid-19-vaccin”, maar niet overdreven. “Bovendien werken farmaceutische bedrijven zeker aan een Delta-vaccin dat kan reageren op andere varianten”, stelt Anne Goffard gerust.

Nu is de vraag voor deze epidemiologen om te weten “of de variant zich met weinig ruis zal blijven verspreiden; of dit virus seizoensgebonden wordt; of dat het gewoon zal verdwijnen zoals de Sars-Cov van 2004 wegvloog” terwijl “een pandemische golf sterft uit.” “.