Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thermische koepel in het westen zorgt voor recordtemperaturen

een “thermische koepel” Boven het westen van Canada braken nieuwe temperaturen uit, waardoor op zondag 27 juni hittewaarschuwingen ontstonden in drie provincies en twee Arctische regio’s.

In British Columbia werden dit weekend meer dan veertig nieuwe temperatuurrecords gevestigd, waaronder in Whistler Ski Resort. De hoge drukken die warme lucht in het gebied vasthouden, zouden de hele week moeten aanhouden.

‘Een lange, gevaarlijke en historische hittegolf’

Milieu Canada heeft waarschuwingen afgegeven voor British Columbia, Alberta, delen van Saskatchewan, Yukon en de Northwest Territories. ‘Deze week houdt een lange, gevaarlijke en historische hittegolf aan’Ze zei. “De middagtemperaturen zullen zondag boven de 30 ° C uitkomen en tegen het midden van de week in sommige gebieden rond de 40 ° C pieken.”, zij voegt toe. Het is tien tot vijftien graden hoger dan normaal.

De hoogste temperatuur ooit gemeten in Canada was 45 graden Celsius in twee steden van Saskatchewan op 5 juli 1937, een record dat de komende dagen zou kunnen worden verbroken.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Alaska, Patagonië en de Alpen: overal ter wereld smelten gletsjers in een stroomversnelling

“Het is heter in delen van West-Canada dan in Dubai.”De belangrijkste klimaatwetenschapper van Environment Canada, David Phillips, zei.

Winkels hebben geen airconditioners en ventilatoren meer, terwijl steden koelcentra hebben geopend en vaccinatiecampagnes tegen Covid-19 zijn geannuleerd.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook 2020 behoort tot de drie warmste jaren ooit

Voorspelling 44°C in Portland, VS

Deze hittegolf “Ongekend” Het treft ook het noordwesten van de Verenigde Staten. Dit is hoe de Amerikaanse National Weather Service de historische hittegolf beschreef die deze gebieden trof en hoge dagtemperaturen veroorzaakte op plaatsen waar veel inwoners geen airconditioning hebben.

READ  Berlijn spreekt over een individuele fout na het lek over Oekraïne - 05/03/2024 om 14:07 uur

De voorspelling voor zondag in Portland, Oregon, was 44 graden Celsius, en de voorspelling vraagt ​​om een ​​gelijkwaardig niveau voor maandag. De thermometer zal naar verwachting zondag een recordhoogte van 40 graden Celsius bereiken op Seattle-Tacoma International Airport en deze ruim overtreffen om maandag 43,9 graden Celsius te bereiken, terwijl de hittewaarschuwing in het gebied aanhoudt.

Le Monde met AFP en de Associated Press .