Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Atal waarschuwt dat de hervatting van de epidemie het opheffen van de beperkingen kan vertragen

De alarmerende verspreiding van de deltavariant kan de autoriteiten ertoe aanzetten om het tijdschema voor het versoepelen van de beperkingen in sommige van de betrokken regio’s, zoals Landes, te herzien.

Zou de deltavariabele de autoriteiten ertoe kunnen aanzetten om de gezondheidsbeperkingen in sommige bijzonder getroffen gebieden uit te breiden? Dat kan, aldus de officiële woordvoerder van de overheid. Terwijl het alternatief, hoe besmettelijker, sommige steden dwingt zichzelf opnieuw in het buitenland te maken, is de verspreiding ervan in Frankrijk zorgwekkend, vooral in de gebieden, zoals Gabriel Attal maandagochtend meldde in een franceinfo-microfoon:

“Het is de enige sectie die in incidentie boven de 50 wordt gebracht, wat de alarmdrempel is. Sinds een paar dagen is er een vorm van opwaartse stabilisatie, het zweeft rond de 54, dus we kijken heel zorgvuldig met veel waakzaamheid, “Waarschuwde de regeringswoordvoerder. Over de situatie in dit departement is overal in Frankrijk duidelijk.”

Waar moet u op letten bij het uitstellen van bezuinigingen op gezondheidsbeperkingen, zoals de maatregelen die in de betreffende regio’s van kracht blijven. Gaat het zo ver als lokale re-integratie? Het is een “mogelijkheid” die aanwezig is in de wet die is aangenomen om de noodtoestand te verlaten, zoals Gabriel Attal ons in herinnering bracht, maar er wordt in dit stadium geen rekening mee gehouden: “De vraag wordt helemaal niet gesteld, voor geen enkele afdeling”, zei hij. zei. .

Verplichte vaccinatie van zorgverleners besproken ‘na de zomer’

Een van de oplossingen die worden genoemd om met dit nieuwe alternatief om te gaan, is verplichte vaccinatie, vooral voor zorgverleners. En voor Gabriel Attal is hier een “vast thema”:

“Als er na de zomer geen netto toename is van het aandeel zorgverleners en vooral zorgverleners in een meldkamer, die zullen worden gevaccineerd, kan het probleem van de naleving ontstaan”, zei hij.

Om de noodzakelijke vaccinatie voor zorgverleners te verduidelijken, keerde de regeringswoordvoerder terug naar Ephad des Landes waar 23 mensen besmet waren met het deltatype omdat een personeelslid van de instelling weigerde te vaccineren. Hij merkte ook op dat volgens gezondheidsautoriteiten de reproductiesnelheid van de delta-variant tussen 6 en 7 ligt, in tegenstelling tot 3 of 4 voor de Britse variant, en 1,5 voor de initiële stam van het virus.

READ  Video - Storm Ida: foto's van dodelijke overstromingen in New York