Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Gevoelige’ verdedigingsdocumenten ontdekt achter bushokje

Het Britse ministerie van Defensie zei zondag dat het een onderzoek had geopend nadat een lid van het publiek “gevoelige” documenten had ontdekt, waaronder enkele die volgens de BBC betrekking hadden op de laatste krant. Passage van een Royal Navy-schip voor de Krim.

“Het ministerie van Defensie (…) werd op de hoogte gebracht van een incident waarbij een lid van het publiek gevoelige defensiegerelateerde documenten vond”, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie, eraan toevoegend dat een personeelslid het verlies had gemeld. “Het ministerie neemt informatiebeveiliging zeer serieus en er wordt een onderzoek ingesteld”, voegde hij eraan toe.

Documenten met betrekking tot Afghanistan en de Krim

Volgens de BBC zijn de gerubriceerde documenten, in totaal zo’n vijftig pagina’s inclusief e-mails en PowerPoint-presentaties, dinsdagochtend gevonden achter een bushalte in Kent (Zuid-Engeland), op een drassige hoop. Sommigen spraken van een mogelijke Britse militaire aanwezigheid in
Afghanistan Na het vertrek van de internationale strijdkrachten.

Anderen maakten zich zorgen over de mogelijke reactie van Rusland op de passage van woensdag van een schip van de Royal Navy, de HMS Defender, in de Zwarte Zee, voor de kust van de Krim, het Oekraïense schiereiland dat Rusland in 2014 annexeerde. Het Russische leger beweerde dat het waarschuwingsschoten op het schip had afgevuurd. Britse torpedobootjager. De Britse regering ontkende dit en noemde “schietmanoeuvres” en “een onschuldige doorgang door de Oekraïense territoriale wateren”. Volgens de documenten werd een mogelijke agressieve reactie van Rusland overwogen.

“Zoals het publiek verwacht, is het ministerie van Defensie zorgvuldig aan het plannen”, wat “een analyse omvat van alle mogelijke factoren die van invloed zijn op operationele beslissingen”, zei een woordvoerder van HMS Defender.

READ  Moskou zet tien Amerikaanse diplomaten uit als reactie op Amerikaanse sancties